Χάκερς με έδρα το Ιράν στόχευαν στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ


Στο στόχαστρο των χάκερ ήταν κυρίως στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ και άτομα που εργάζονται σε εταιρείες άμυνας και αεροδιαστημικής

Το Facebook ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι κατάργησε περίπου 200 λογαριασμούς που διαχειριζόταν μια ομάδα χάκερ στο Ιράν ως μέρος μιας επιχείρησης κατασκοπείας στον κυβερνοχώρο που είχε ως στόχο της κυρίως στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ και άτομα που εργάζονται σε εταιρείες άμυνας και αεροδιαστημικής.

Ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης γνωστοποίησε ότι η ομάδα, που είχε ονομαστεί «Tortoiseshell» από ειδικούς ασφαλείας, χρησιμοποιούσε ψεύτικα διαδικτυακά πρόσωπα για να συνδεθεί με στόχους, να χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης, μερικές φορές, σε βάθος χρόνου ακόμα και αρκετών μηνών και να τους οδηγήσει σε άλλους ιστότοπους. Εκεί, στόχος ήταν να κάνουν «κλικ» σε κακόβουλους συνδέσμους που θα «μόλυναν» τις συσκευές τους με κατασκοπευτικό λογισμικό (malware).

«Αυτή η δραστηριότητα είχε τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιας καλά ενημερωμένης και επίμονης επιχείρησης, ενώ βασίστηκε σε σχετικά ισχυρά επιχειρησιακά μέτρα ασφαλείας για να αποκρύψει ποιος βρίσκεται πίσω από όλο αυτό», ανέφερε η ερευνητική ομάδα Facebook σε σχετική δημοσίευσή της.

Η ομάδα των χάκερ, όπως ανέφερε το Facebook, έκανε πλασματικά προφίλ σε πολλές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων για να φαίνεται πιο αξιόπιστη. Τα μέλη της συχνά εμφανίζονταν ως υπεύθυνοι πρόσληψης ή ως εργαζόμενοι σε αεροδιαστημικές και εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας.

Το LinkedIn που ανήκει στη Microsoft δήλωσε ότι είχε καταργήσει ορισμένους λογαριασμούς, και το Twitter , με τη σειρά του, ότι «ερευνά» τις πληροφορίες που αναφέρονται στην έκθεση του Facebook.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

από STERGIOG

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια