Το μεγαλύτερο νεκροταφείο δεινοσαύρων βρίσκεται στον Καναδά


Παρόλο που το ταξίδι στο χρόνο δεν είναι ακόμη δυνατό, υπάρχει ένας τρόπος να ρίξει κανείς μια κλεφτή ματιά στο παρελθόν, αλλά και να πραγματοποιήσει ένα αξέχαστο μάθημα φυσικής επιστήμης με ένα μόνο ταξίδι στον Καναδά.

Εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο νεκροταφείο δεινοσαύρων παγκοσμίως, και όπως όλα δείχνουν -σύμφωνα με την τύχη του αγρότη John De Groot που περίπου πριν δύο χρόνια ανακάλυψε κατά τύχη ένα νέο είδος τυραννόσαυρου, γνωστού και ως Thanatotheristes degrootorum- μπορεί να γίνετε κι εσείς ο επόμενος εφευρέτης μιας σπουδαίας ανακάλυψης.

Τι θα δει κανείς στο μεγαλύτερο νεκροταφείο δεινοσαύρων στην Αλμπέρτα

Πριν από εβδομήντα πέντε εκατομμύρια χρόνια, η νότια Αλμπέρτα ήταν ένα ακμάζον κέντρο της προϊστορικής ζωής που περιλάμβανε ψάρια, αμφίβια, ερπετά, πρωτόγονα θηλαστικά, ακόμα και δεινόσαυρους. Όταν πολλά από αυτά τα ζώα πέθαναν, τα οστά τους θάφτηκαν σε στρώματα άμμου και λάσπης και τελικά απολιθώθηκαν. Εκτός από τα σχεδόν 500 είδη ζωικής ζωής, η συγκέντρωση απολιθωμάτων του Dinosaur Provincial Park περιλαμβάνει 40 εκπληκτικά είδη δεινοσαύρων, καθώς και περισσότερα από 500 δείγματα δεινοσαύρων.

Το Dinosaur Provincial Park, λοιπόν, είναι ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO που βρίσκεται δύο ώρες με το αυτοκίνητο ανατολικά του Κάλγκαρι, στην περιοχή της Αλμπέρτα στον Καναδά ή 48 χλμ., περίπου μισή ώρα με το αυτοκίνητο, βορειοανατολικά του Μπρουκς.

Διαβάστε την συνέχεια στο newsbeast

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια