Δ. Μακεδονία: Τηλεδιάσκεψη για το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

Ενημερωτική τηλεδιάσκεψη, με στόχο την ενημέρωση των Φορέων για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027 και την εξασφάλιση της ετοιμότητας κατά την εξειδίκευσή του, πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Σχεδιασμού Αναπτυξιακής Μετάβασης Στέργιου Κιάνα και Φορέων της Δυτικής Μακεδονίας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος – τμήμα Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της Περιφέρειας, το πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης διαρθρώνεται αρχιτεκτονικά σε 6προτεραιότητες, οι οποίες είναι:

Ενίσχυση και προώθηση επιχειρηματικότητας. Ενεργειακή μετάβαση – κλιματική ουδετερότητα. Αναπροσαρμογή χρήσεων γης – κυκλική οικονομία. Δίκαιη εργασιακή μετάβαση και ενδυνάμωση ανθρωπίνου κεφαλαίου. Και Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις.

Η συνάντηση, όπως κάνει γνωστό με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια, ήταν η πρώτη από μία σειρά συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

 

www.ertnews.grαπό ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια