Κοζάνη: Μελέτη βελτίωσης οδικού τμήματος Καισαρειά-Αιανή

Εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Π.Ε. Κοζάνης και της ΑΝΚΟ για την εκπόνηση των μελετών βελτίωσης του οδικού τμήματος Καισαρειά-Αιανή, με κατασκευή γέφυρας στη θέση Χάνδακα.

Ο δρόμος που χρησιμοποιείται περισσότερο από τους κατοίκους και τους πολυάριθμούς επισκέπτες της Αιανής, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης, δυστυχώς γίνεται αρκετά δύσκολος και επικίνδυνος μετά την Καισαρειά, στην υφιστάμενη γέφυρα του Χάνδακα και έχει προκαλέσει αρκετά, ακόμα και θανατηφόρα δυστυχήματα, αφού η οξεία γωνία είναι 22 μοίρες (απαγορευτική για τα σημερινά δεδομένα των οδικών αξόνων), ενώ σε περιόδους βροχοπτώσεων το διερχόμενο ρέμα υπερχειλίζει του οδοστρώματος καθιστώντας την κυκλοφορία των διερχόμενων προβληματική έως και ανεπίτρεπτη.

“Φυσικά είναι ανεπίτρεπτο”, σημειώνει ο κ. Τσιούμαρης, “να κατευθύνεις με πινακίδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο στο ξακουστό μουσείο της Αιανής, βάζοντας τους σε περιπέτειες λίγα μόνο μέτρα από την είσοδο της τοπικής κοινότητας, καθώς επίσης και τους κατοίκους που βιώνουν σε καθημερινή βάση την επικινδυνότητα της διέλευσης”.

Η ΑΝΚΟ με την προγραμματική σύμβαση με την Π.Ε. Κοζάνης αναλαμβάνει την σύνταξη της μελέτης για τη δημοπράτηση του έργου, προ εκτιμώμενου προϋπολογισμού 3.350.00€, εκ των οποίων μεγάλο κόστος του έργου (1.600.000 €) θα έχει η κατασκευή της γέφυρας στη θέση «Χάνδακα».

www.ertnews.grαπό ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια