Κοζάνη – Κ. Βέττα: «Τα νοσοκομεία της Π.Ε. Κοζάνης πλήττονται από την υποστελέχωση»

«Τα νοσοκομεία της Π.Ε. Κοζάνης πλήττονται από την υποστελέχωση και τις αθρόες αποχωρήσεις υγειονομικών στελεχών».

Αυτό δήλωσε η  Βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.  Καλλιόπη Βέττα, η οποία μαζί με τον Συντονιστή της Ν.Ε. Κοζάνης ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.  Κώστα Πασσαλίδη, επισκέφθηκε το «Μαμάτσειο» Κοζάνης, όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή  Στέργιο Γκανάτσιο.

Η συνάντηση, αναφέρει η κα Βέττα, έγινε υπό το πρίσμα των εξελίξεων του τελευταίου διαστήματος, καθώς παρατηρούνται σημαντικότατες ελλείψεις στις κλινικές του Νοσοκομείου.

Ενδεικτικά, η παθολογική κλινική λειτουργεί μόνο με δύο γιατρούς, η ορθοπεδική δεν έχει κανέναν και η ψυχιατρική  – η μοναδική σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία- αδυνατεί λόγω υποστελέχωσης, να δεχτεί εισαγωγές, ενώ τα περιστατικά ακούσιας νοσηλείας προωθούνται σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από δημοσιεύματα, τίθεται το ενδεχόμενο κλεισίματος τριών τμημάτων του Νοσοκομείου και, συγκεκριμένα, του ωτορινολαρυγγολογικού, οφθαλμολογικού και ουρολογικού, γεγονός που θα αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο το υγειονομικό σύστημα της Κοζάνης.

Στη συζήτηση, σύμφωνα με τη Βουλευτή Κοζάνης, τέθηκε το πρόβλημα των αποχωρήσεων από το Νοσοκομείο καθώς, εξαιτίας της υποστελέχωσης, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αναγκάζεται, λόγω και της αυταπάρνησης, να δουλεύει σε εξοντωτικές συνθήκες.

Ίδια κατάσταση υποστελέχωσης, υποστηρίζει η κα Βέττα, επικρατεί στο «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας καθώς, ενδεικτικά, η ογκολογική κλινική με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις λειτουργεί μόνο με έναν γιατρό, ενώ τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, όπως και στην Κοζάνη, στερούνται των αναγκαίων στελεχών.

Η κ. Βέττα, σε συναντήσεις της με υγειονομικά στελέχη, δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει άμεσα, νέα κοινοβουλευτική ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας για να ζητήσει διευκρινίσεις για την υποστελέχωση των υγειονομικών δομών της περιοχής.

 

www.ertnews.grαπό ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια