Γρεβενά: Στη Βουλή η ένταξη καλλιεργειών στα ΠΣΕΑ

«Επιτακτική» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Κόμματος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, την η ανάγκη ένταξης των καλλιεργειών των Γρεβενών σε καθεστώς Κρατικής Οικονομικής Ενίσχυσης, των πρώην «Π.Σ.Ε.Α.», με ερώτηση του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό.

Όπως τονίζει, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γρεβενών σε επιστολή του, αιτείται την ένταξη των καλλιεργειών της ομώνυμης περιοχής σε προγράμματα Κρατικής Οικονομικής Ενίσχυσης, τόσο λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, όσο και των αλλεπάλληλων καιρικών εναλλαγών, με αποτέλσμα να είναι μειωμένη παραγωγή στα σιτητά, ακόμη και κατά 80%.

Ο κ. Βελόπουλος ρωτά τον υπουργό αν προβεί «στις δέουσες ενέργειες, προκειμένου να εντάξετε τις καλλιέργειες των Γρεβενών και της Δεσκάτης σε καθεστώς της Κρατικής Οικονομικής Ενίσχυσης» και αφετέρου, να εξασφαλίσει «την δυνατότητα στους αγρότες της περιοχής της απρόσκοπτης πρόσβασης στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, προκειμένου για δανειοδοτήσεις, που θα αφορούν στην επόμενη καλλιεργητική περίοδο της σεζόν 2021 – 2022»

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

 

www.ertnews.grαπό ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια