Εορδαία – Π. Κάλφας για τα νέα μέτρα για την εστίαση: «Θα διχάσουμε τον κόσμο»

Πολλά προβλήματα θα δημιουργήσει στις επιχειρήσεις εστίασης και συναφών επαγγελμάτων το μοντέλο, σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, χρήσης των εσωτερικών χώρων από τις 15 Ιουλίου, αποφαίνεται ο Πρόεδρος του Σωματείου Χώρων Διασκέδασης και Εστίασης
Εορδαίας «Πτολεμαίος», Παναγιώτης Κάλφας, τονίζοντας ότι θα «διχάσουμε τον κόσμο». Κι αυτό γιατί δε «θα μπορούμε να διαχωρίσουμε τις παρέες, θα πρέπει να προσλάβουμε ένα άτομο για να κάνει τους ελέγχους και άρα κόστος για το κατάστημα, ή να βάλουμε έναν Αστυνόμο στην είσοδο. Θέλει καθαρή σκέψη, βελτίωση, ούτως η άλλως δουλεύουμε με αποστάσεις μέσα στο κατάστημα. Παροτρύνω το προσωπικό να εμβολιαστεί ενώ γίνονται κανονικά τα self-test».

Αναφερόμενος στις επιστρεπτέες προκαταβολές λέει χαρακτηριστικά πως «το ‘λίπος’ έχει τελειώσει» και ορισμένοι που επρόκειτο να πάρουν χρήματα είτε από τα προγράμματα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας είτε από το ΕΣΠΑ του 7% δεν πήραν τίποτε, οι
προμηθευτές πιέζουν και κόβουν την πίστωση στους πελάτες τους -«τώρα άρχισε να φαίνεται η κρίση στα καταστήματα»- ενώ όσοι κατάφεραν να εισπράξουν κάποια ποσά, «μακάρι να τα πληρώσουν».

Ο κ. Κάλφας επισημαίνει ότι υπάρχουν συνάδελφοι του που δεν έχουν ανοίξει τις επιχειρήσεις τους επειδή δε διαθέτουν εξωτερικούς χώρους και δεν έχουν λάβει καμία οικονομική ενίσχυση.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια