Κοζάνη: Από το νέο έτος στο δίκτυο το φωτοβολταϊκό της ΕΛΠΕ Α.Ε.

Έως το τέλος του έτους, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής του μεγάλου φωτοβολταϊκού ισχύος 204MWH, το οποίο κατασκευάζει  η Εταιρία «Ελληνικά Πετρέλαια» στην περιοχή των Λιβερών του Δήμου Κοζάνης, ενώ στις αρχές του 2022 προβλέπεται να συνδεθεί στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της χώρας.

Το φωτοβολταϊκό, το οποίο κατασκευάζεται σε δημόσια έκταση 4.400 στρεμμάτων, για την οποία τα «Ελληνικά Πετρέλαια» κατέβαλαν τίμημα 1,5 εκ. ευρώ, θα παράγει ετησίως 350 μεγαβατόρες, οι οποίες θα είναι ικανές να ηλεκτροδοτήσουν 75.000 νοικοκυριά.

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος του έργου, Σωτήρης Καππέλος στη φάση της λειτουργίας θα υπάρχουν 30 μόνιμες θέσεις εργασίας, σε θέματα ασφάλειας, συντήρησης και καθαρισμού, ενώ υπάρχει η πρόβλεψη των ανταποδοτικών στους Δήμους Κοζάνης και Εορδαίας, κάθε χρόνο της τάξης των 500.000 ευρώ, αλλά και στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος των οικισμών: Λιβερών, Σιδερών και Ασβεστόπετρας. Επίσης, όπως τόνισε θα υπάρχουν παροχές και στους κτηνοτρόφους της περιοχής, ενώ προβλέπεται να δοθεί για την αναδάσωση της περιοχής άλλο 1,5 εκ. ευρώ

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ : ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΗΣ ΝΑΣΙΑΔΗΣ

www.ertnews.grαπό ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια