Κοζάνη: ΣΥΡΙΖΑ για κλείσιμο καταστημάτων της Πειραιώς

«Το κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων στην ΠΕ Κοζάνης αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, την πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης για την στήριξη της περιοχής». Αυτό δήλωσε η βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Καλλιόπη Βέττα, η οποία, μαζί με κλιμάκια αποτελούμενα από μέλη της Ν.Ε., της Οργάνωσης Μελών Κοζάνης και Σερβίων, επισκέφθηκαν τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στην Κοζάνη και τα Σέρβια, αντίστοιχα.

Η περιοδεία έγινε με αφορμή την πανελλαδική κινητοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ενάντια στο κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων σε όλη τη χώρα, γεγονός, που, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα των πιο απομακρυσμένων περιοχών, καταδικάζοντάς τις σε οικονομικό μαρασμό και άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στο κέντρο και την περιφέρεια.

Παράλληλα θα πλήξει τα δικαιώματα των τραπεζικών υπαλλήλων, οι οποίοι ήδη απομακρύνονται ή τίθενται σε δυσμενή μεταβολή των εργασιακών τους σχέσεων.

‘Ήδη, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, στην Κοζάνη έκλεισε το ένα από τα τρία καταστήματα, με δέκα από τους δεκαπέντε υπαλλήλους να απολύονται ή να βγαίνουν σε εθελουσία, ενώ κλείνουν άμεσα το κατάστημα στα Σέρβια και το ένα από τα δύο καταστήματα στην Πτολεμαΐδα.

Για τις εξελίξεις αυτές, έχει ήδη κατατεθεί κοινοβουλευτική ερώτηση από την κ. Βέττα, ώστε, όπως τονίζει, να δοθούν υπεύθυνες απαντήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς. Το κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων στην Π.Ε. Κοζάνης, αναφέρει η κα Βέττα, θα είναι ένα ακόμη βαρύ πλήγμα στην περιοχή, έπειτα από τη βίαιη απολιγνιτοποίηση, τον μαρασμό των υποδομών και τη συρρίκνωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια