Πτολεμαΐδα: Απόπειρα τηλεφωνικής εξαπάτησης του « Καλού Σαμαρείτη»

Τα άμεσα αντανακλαστικά και η παράλληλη έρευνα λειτούργησαν αποτελεσματικά για τον Πρόεδρο του Χριστιανικού – Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Καλός Σαμαρείτης» Απόστολο Πατσινακίδη, για να μην εξαπατηθεί από άγνωστο ο οποίος  ζητούσε τηλεφωνικά να κατατεθεί το ποσό των 250€, προκειμένου να αποφευχθεί η έξωση οικογένειας ισχυριζόμενος πως ένα από τα παιδιά της αντιμετωπίζει σοβαρό ιατρικό πρόβλημα.

Ο καλών συστήθηκε ως υπάλληλος των Κοινωνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας έδωσε αριθμό λογαριασμού της Τράπεζας Eurobank, που είναι δικός του, για να κατατεθούν τα χρήματα πριν παρέλθει το ωράριο λειτουργίας της Τράπεζας.

Στις επίμονες ερωτήσεις του αποδέκτη, απέφυγε να δώσει τον αριθμό του σταθερού του τηλεφώνου όπως και το υπηρεσιακό του e-mail γεγονός που του γέννησε υποψίες  ενημερώνοντας την Αστυνομία ενώ επικοινώνησε και με την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας η οποία διέψευσε τα πάντα.

Η Ασφάλεια Εορδαίας, όπως αναφέρει ο κ. Πατσινακίδης, τον πληροφόρησε ότι πρόκειται για οικογένεια Ρομά  από την Καλαμάτα τα μέλη της οποίας επιδίδονται συστηματικά σε τηλεφωνικές απάτες, τα θύματα είναι αρκετά, έχουν συλληφθεί επανειλημμένα και αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.grαπό ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια