Δ. Σαββόπουλος: Απολογισμός Α’ εξαμήνου της Π.Ε. Καστοριάς

Τον απολογισμό δράσεων του πρώτου εξαμήνου 2021 της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, παρουσίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, σε εκδήλωση που προλόγισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Κατά τον απολογισμό, ο κ. Σαββόπουλος αναφέρθηκε στην ετοιμότητα των μελετών που υπάρχουν σε διάφορες κατηγορίες έργων (κτιριακά, οδοποιίας, πολιτιστικά, θρησκευτικά, αρδευτικά, αντιπλημμυρικά), αλλά και σε μελέτες που βρίσκονται υπό ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα ή αναμένεται η δημοπράτησή τους και έργα που έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις τους και ήδη εκτελούνται. Ειδική μνεία έγινε στην ένταξη του έργου «Κατασκευή Επαρχιακής Οδού Καστοριάς–Πτολεμαΐδας: Τμήμα ρέμα Κώτουρη–όρια Νομού Κοζάνης με σήραγγα Κλεισούρας» στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας, προϋπολογισμού περίπου 74 εκ. ευρώ, που αναμένεται να δημοπρατηθεί τον Σεπτέμβριο, καθώς και στο έργο «Ανάπτυξη συστημάτων μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου», προϋπολογισμού περίπου 23 εκ. ευρώ, το οποίο δημοπρατήθηκε από την ΔΕΔΑ και αναμένεται η έναρξη των εργασιών τον προσεχή Οκτώβριο.

Στην εκδήλωση, έγινε συνοπτική παρουσίαση του έργου των Διευθύνσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε το προσωπικό “για την προσπάθεια που καταβάλλει, δεδομένου τόσο των ελλείψεων που υπάρχει σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και των πρωτόγνωρων συνθηκών λόγω πανδημίας”.
Στο πλαίσιο του απολογισμού, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού
Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” ΕΣΠΑ 2014-2020, παρουσίασε συνοπτικά την πορεία
υλοποίησης του προγράμματος όσον αφορά την Π.Ε. Καστοριάς, καθώς και την πορεία
σχεδιασμού και τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί για το επόμενο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Παρόμοιες εκδηλώσεις θα γίνουν και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας. Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης τόνισε τη σημασία του απολογισμού, “καθώς δίνεται η δυνατότητα για πρώτη φορά στους δημόσιους φορείς να ενημερωθούν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς, για τα έργα, τις δράσεις, αλλά και τον σχεδιασμό της επόμενης προγραμματικής περιόδου, σε επίπεδο Π.Ε. Καστοριάς, ώστε να εκφράσουν και εκείνοι τυχόν προβληματισμούς τους για θέματα που τους αφορούν”.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Βουλευτής ΝΔ Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας, οι Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Γιάννης Κορεντσίδης, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου και Χρήστος Γκοσλιόπουλος και η Προϊσταμένη της 16ης Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς, Ανδρομάχη Σκρέκα.

 

www.ertnews.grαπό ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια