Η Κοζάνη μέλος στους Πράσινους Δήμους της Ευρώπης

Επίσημα μέλος στο δίκτυο Πράσινων Δήμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι, από χθες Τετάρτη 28/7/2021 η  Κοζάνη, έπειτα από τη θετική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Συμφωνία για Πράσινους Δήμους (Green City Accord), την οποία υπέγραψε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, έπειτα από σχετική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης στις 6 Ιουλίου 2021, είναι μια κίνηση ευρωπαϊκών δήμων, που δεσμεύονται για την προστασία του περιβάλλοντος.

Κατά την υπογραφή της Συμφωνίας για Πράσινους Δήμους, οι δήμαρχοι συμφωνούν να αναλάβουν περαιτέρω δράση για να κάνουν τους δήμους τους πιο πράσινους, καθαρούς και υγιείς τόπους. Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας «η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μία συνέχεια της ευρύτερης πολιτικής του δήμου Κοζάνης, που στοχεύει στην αξιοποίηση κάθε δυνατής προοπτικής για το μέλλον του τόπου.

Το όραμά της δημοτικής αρχής δεν είναι ευκαιριακό. Στόχος είναι η ανακοπή της φθίνουσας οικονομικής και πληθυσμιακής συρρίκνωσης της περιοχής».

Η Συμφωνία για τους Πράσινους Δήμους συγκεντρώνει δημάρχους και επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ολόκληρη την Ευρώπη γύρω από ένα κοινό όραμα για το αστικό μέλλον, σύμφωνα με το οποίο, έως το 2030: Οι δήμοι θα είναι ελκυστικοί τόποι για τους δημότες τους, θα προάγουν την υγεία και ευημερία των πολιτών. Όλοι οι πολίτες θα αναπνέουν καθαρό αέρα, θα απολαμβάνουν καθαρό νερό, θα έχουν πρόσβαση σε πάρκα και χώρους πρασίνου και θα βιώνουν χαμηλότερα επίπεδα ηχορύπανσης.

Και η κυκλική οικονομία θα γίνει πλέον μια πραγματικότητα και τα απορρίμματα θα έχουν μετατραπεί σε πόρο, καθώς θα ενθαρρύνεται η επαναχρησιμοποίηση, η επισκευή και η ανακύκλωση σε όλα τα επίπεδα.

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια