Ανάθεμα στο μονοθεματικό κράτος

Γκώσαμε με την πανδημιολογία. Το πολύ το κορονέισον το βαριέται κι ο παπάς 
 
Από τον Παναγιώτη Λιάκο
 
Γκώσαμε, μπαϊλντίσαμε, μπαφιάσαμε και βαρεθήκαμε όσο δεν πάει. Νισάφι πια με τον κορονοϊό! Ανοίγεις τηλεόραση, πέφτεις πάνω σε κρούσματα. Ανοίγεις ραδιοφωνικό σταθμό, πέφτεις πάνω σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Μπαίνεις στο διαδίκτυο και τρακάρεις τη μετάλλαξη που μας απειλεί, ενώ βλέπεις μια μουτσούνα δολερή με βλέμμα Μένγκελε να σε κοιτάζει χαιρέκακα και μια φωτό με μια ουρανοκατέβατη κουρούνα να χαριεντίζεται με δημοσιογράφους, σιάχνοντας με το χέρι το μαλλί της μάγισσας.  
 
Περπατάς στον δρόμο και ακούς για τα εμβόλια – ενώ το καλοκαίρι συνήθως ο λόγος γινόταν για δωμάτια σε συμφέρουσες τιμές, για παραλίες, για τον καύσωνα, τα αντηλιακά και το μεγάλο επίτευγμα της ανθρωπότητας, που είναι τα παγωτά. Τώρα η κυβέρνηση της πανδημίας έγινε η ίδια πανδημία.  
 
Το γκουβέρνο μοιράζει έτσι το «χαρτί» -κυριολεκτικά και μεταφορικά-, ώστε έχει εγκλωβίσει 10.000.000 αγχωμένους, μπατιρημένους, απελπισμένους και εξουθενωμένους Έλληνες στον φαύλο κύκλο της κορονομανίας. Από την ημέρα που πάτησε ο Κούλης, ο κατσικοπόδαρος κληρονόμος της πρωθυπουργίας, στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν έχουμε δει άσπρη μέρα. Η μια κρίση διαδέχεται την άλλη και κάθε επόμενη είναι χειρότερη της προηγούμενης. Έχουμε φτάσει στο σημείο να ανοίγουμε τα πορτοπαράθυρα το πρωί και να αναρωτιόμαστε αν θα δούμε κάναν φλεγόμενο μετεωρίτη να βρίσκει τον πλανήτη μας στον σταυρό.  
 
Κι όμως, ένα κράτος δεν είναι μόνο ούτε η γρίπη ούτε ο κορονοϊός ούτε η περιοδοντίτιδα ούτε μια καλπάζουσα αρρώστια που δεν έχει γιατρειά. Επί Μητσοτάκη, η χώρα μας έγινε θάλαμος Εντατικής και οι πολίτες νιώθουν και φυλακισμένοι και ετοιμοθάνατοι. Οι ελευθερίες όλων μας θεωρούνται πολυτέλεια, την οποία διανέμουν κατά το δοκούν οι αντιπαθέστατοι «ειδικοί» (μόλις πέσει κι άλλη πείνα θα γίνουν λαομίσητοι), ο στρατηγός τσέπης Χαρδαλιάς και ο Πάπας πάσης μέλαινας πανώλης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίζει τους φορολογούμενους εργοδότες του και τους αποκαλεί τζαμπατζήδες!  
 
Το μήνυμα που μας στέλνει η πραγματικότητα είναι σαφές και ας το βάλουμε καλά στο μυαλό μας: Η πανδημία θα διαρκέσει όσο διαρκεί η παρούσα εξουσία. 
 

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια