Αναστάσιος Λαυρέντζος για Μακεδονία και Δημογραφικό (ηχητικο)

από το κανάλι ClearNews 
 
O Αναστάσιος Λαυρέντζος μίλησε στον focus fm και τον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη για τη συμφωνία των Πρεσπών και το δημογραφικό πρόβλημα το οποίο ταλανίζει την ελληνική κοινωνία. 
 
- Για τη συμφωνία των Πρεσπών τόνισε: 
 
"Νομίζω ήδη η εικόνα είναι σαφής και από αυτά που είδαμε στο Euro και από αυτά που έγραψε στο Twitter o Ζάεφ κτλ και από πολλά άλλα βέβαια που γίνονται ότι ουσιαστικά τα Σκόπια δεν εφαρμόζουν τη συμφωνία και μιλάμε για κάτι το οποίο είναι απολύτως προσβλητικό και εξοργιστικό γιατί πρόκειται για μία συμφωνία που έδωσε στα Σκόπια πολύ περισσότερα από αυτά που θα φανταζόταν και θα ονειρεύονται, γιατί είχε πολύ παραπάνω από το θέμα του ονόματος, αναγνώρισε ένα έθνος που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, το λεγόμενο Μακεδονικό Έθνος και γλώσσα, που και αυτή δεν υπάρχει. 
 
Οι Σκοπιανοί, και το ξέρω προσωπικά, μιλούν ένα είδος βουλγαρικού ιδιώματος εν πάση περιπτώσει κυρίως αυτοί που είναι σλαβικής καταγωγής και οι υπόλοιποι που είναι αλβανικής βεβαίως μιλάνε, είναι αλβανόφωνοι. Βέβαια υπάρχουν και άλλες μειονότητες και υπάρχει και η ελληνική μειονότητα για την οποία δεν έχει ειπωθεί ποτέ τίποτα, ούτε ξέρουμε τι αριθμούς έχει και ποιοί παραμένουν ακόμα στην περιοχή αυτή, στην περιοχή του Μοναστηριού που ήταν ένα μεγάλο κέντρο έναν αιώνα πριν. Λοιπόν αυτά είναι εν πολλοίς γνωστά και εδώ έχουμε φτάσει στο σημείο πλέον, να εφαρμόζουμε εμείς μονομερώς μία συμφωνία που συμφέρει τα Σκόπια. 
 
Και πέραν του οτιδήποτε έχει να πει κανείς, δηλαδή οποιαδήποτε ψευτοεπιχειρηματολογία μπορεί να επικαλεστεί για τη συμφωνία των Πρεσπών, θα πρέπει εδώ να δούμε και ένα θέμα ουσιαστικής διάστασης. Δηλαδή όταν ένα μικρό, ένα τεχνητό ουσιαστικά κρατίδιο, δεν εφαρμόζει με έναν τόσο ξεκάθαρο τρόπο μία συμφωνία πολύ συμφεροντική για το ίδιο, τι μήνυμα δίνει για τη διεθνή εικόνα της Ελλάδος και τι μήνυμα δίνει στα Βαλκάνια. Δίνει την εικόνα μιας χώρας που αποδέχεται να παραδίδει ακόμα και τμήματα της ιστορίας της και δεν αντιδρά όταν οι άλλοι μετά δεν εφαρμόζουν τις συμφωνίες που υπογράφουν. Αυτό προφανώς ανοίγει την όρεξη και σε πολλούς άλλους και βέβαια μην κάνουμε λόγο και για το ότι το πολιτικό σύστημα στη χώρα ζητάει να υπαγάγει τις ελληνοτουρκικές διαφορές στη Χάγη. Γιατί εδώ βλέπουμε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί μία συμφωνία με ένα κρατίδιο. Τι είδους συμφωνία επί των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων θα εφαρμοστεί αύριο μεθαύριο αν δυστυχώς μας πάνε στη Χάγη." 
 
- Για το δημογραφικό πρόβλημα τόνισε: 
 
- Είναι ότι το υπ' αριθμόν ένα ζήτημα της Ελλάδας είναι το δημογραφικό. Το γεγονός δηλαδή ότι η χώρα γεννάει λιγότερα Ελληνόπουλα από αυτά που χρειάζεται για να αντικαταστήσει τους Έλληνες που πεθαίνουν. Αυτό οδηγεί την Ελλάδα σε μία πορεία δημογραφικής συρρίκνωσης, η οποία όπως έχω πει, έχει τις ρίζες της ήδη στη δεκαετία του '80, και που βέβαια τώρα στα χρόνια τα δικά μας είναι πολύ ορατή. Έχουμε μία μείωση κάθε χρόνο, το λέω έτσι για να το έχουμε στο μυαλό μας, περίπου κατά 50.000, η λεγόμενη φυσική μείωση του ελληνικού πληθυσμού, από τη διαφορά γεννήσεων θανάτων, δηλαδή κάθε χρόνο χάνεται μία Καβάλα ... Κάθε χρόνο χάνεται μία επαρχιακή πρωτεύουσα. Μία Κομοτηνή, ένα Ρέθυμνο, μία Άρτα, χάνεται κάθε χρόνο. Αυτό είναι συγκλονιστικό αν σταθεί κανείς ένα λεπτό να το σκεφτεί. Μιλάμε για περίπου 50.000 άτομα. Και έχω εξηγήσει και στις προηγούμενες συζητήσεις μου και στην αρθρογραφία μου και στο βιβλίο μου, έχω εξηγήσει ότι αυτό δεν είναι γνώμη, είναι μαθηματικό αποτέλεσμα. 
 
Με βάση τον αριθμό γεννήσεων που έχει η χώρα, θα έχουμε αυτό το φαινόμενο. Το φαινόμενο αυτό το έχουμε δει στη Βουλγαρία. Έχω πει πολλές φορές στη Βουλγαρία είναι το παράδειγμα, προηγείται 25 χρόνια της Ελλάδας. Ήταν κάποτε μια χώρα 9 εκατομμυρίων και σήμερα είναι μια χώρα 7 εκατομμυρίων. Η Βουλγαρία. Αυτή είναι η μοίρα της Ελλάδος και βεβαίως δυστυχώς έχουμε και το άλλο στοιχείο ότι δεν έχουμε μόνο φθορά από τις γεννήσεις και τους θανάτους, τη διαφορά γεννήσεων θανάτων, έχουμε και έξοδο, μεταναστευτική έξοδο των Ελλήνων στο εξωτερικό που προκάλεσε η χρεοκοπία της χώρας, για να το πούμε το όνομά της, του 2009. "

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια