ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΜΕΝΗ ΛΟΓΙΚΗ

Γράφει ο Αμφικτύων
 
Όλα στις μέρες μας απορυθμισμένα: Κλίμα, περιβάλλον, πολιτική, οικονομία, υγεία, ήθη-έθιμα, άτομα η ζωή μας ακόμη και η λογική μας. Μόνο οι πολιτικοί μας δεν μεταρρυθμίστηκαν και ομιλούν για Διεθνές Δίκαιο στην Τουρκία, η οποία το γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της και κατάφωρα το παραβιάζει δια λόγων και πράξεων εδώ και μισό αιώνα. Θεωρούν σαν αξιόπιστη σύμμαχο τις ΗΠΑ επειδή μας λέγει καλά λόγια αλλά δεν ζητάνε έμπρακτες εγγυήσεις ασφαλείας για την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας –ΗΠΑ και προώθηση των Ελληνικών δικαίων (12 Ν.Μ στο Αιγαίο, αποχώρηση Αττίλα από την Κύπρο, χορήγηση F-35 κ.α)
 
Αρκούνται στις καλές προθέσεις της Ε.Ε και δεν κάνουν το ευνόητο να προβάλουν βέτο στις αποφάσεις της όταν είναι αντίθετες προς τις Ελληνικές θέσεις, όπως έκανε ο Α. Παπανδρέου στο Δουβλίνο και πρόσφατα η Βουλγαρία, Ουγγαρία κ.α 
 
Όταν η Γερμανία στηρίζει στρατιωτικά την επιθετική Τουρκία στο Αιγαίο και στην Κύπρο γιατί δεν τολμάει η κυβέρνηση να αντιπαρατεθεί δυναμικά εκεί που θα πονέσει η Γερμανία; 
 
Για την αγορά των φρεγατών στο Π. Ν γιατί δεν παίρνουμε σαφή θέση υπέρ της μοναδικής χώρας που μας στηρίζει στρατιωτικά, πολιτικά και πολιτιστικά της Γαλλίας; Αντίθετα απορρίψαμε την συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας που μας πρότεινε η Γαλλία γιατί-κατά πληροφορίας- αντέδρασε η Γερμανία στην παραχώρηση της ναυτικής βάσεως της Λέρου; Αντ’ αυτού καλούμε χώρες που συνεργάζονται με την Τουρκία στον εξοπλιστικό τομέα (Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία, Γερμανία); Η Γαλλία λόγω συμφερόντων της στην Αν. Μεσόγειο δεν θα μας προδώσει. 
 
Τόσα χρόνια παίζαμε το κατευναστικό παιχνίδι προς την Τουρκία αναφορικά με το Κουρδικό (παράδοση Οτσαλάν), το παιχνίδι της Αμερικής έναντι της Συρίας, η οποία εν δυνάμει είναι σύμμαχος μας εναντίον της Τουρκίας. 
 
Είχαμε εγκαταλείψει τις Αραβικές χώρες όπου έχουμε πανάρχαιους πολιτιστικούς δεσμούς και κοινά γεωπολιτικά συμφέροντα έναντι της Τουρκίας.
 
Και φυσικά καλώς ξεκινήσαμε την γεωπολιτική και στρατιωτική συνεργασία ασφαλείας με το Ισραήλ. 
Ακόμη εν κάναμε προσκλητήριο του απανταχού Ελληνισμού (η ηλεκτρονική πλατφόρμα γιατί αργεί;) και των φιλελλήνων, μερικοί εκ των οποίων είναι περισσότερο Ελληνες και των Ελλήνων, όπως οι γερουσιαστές των ΗΠΑ κ.κ Bob Μenendez, Rubio Marco κ.α) Γιατί δεν τους τιμούμε δεόντως όσους εργάζονται για την Ελλάδα; Ποια τιμή έκανε η πολιτεία στον αείμνηστο Ελληνο-αμερικανό γερουσιαστή Πόλ Σαρμπάνη που εργάστηκε σκληρά για την Ελλάδα και την Κύπρο; Που είναι μια προτομή, μιά οδοθεσία, ένα βραβείο για όλους αυτούς που εργάζονται για μας , για την πατρίδα μας και τον πολιτισμό μας στα διάφορα μέρη του κόσμου; Αφιερώσαμε μήπως κάποιο «πάρκο φιλελλήνων» με τις προτομές τους σε ένδειξη ευγνωμοσύνης; 
 
Τι κάναμε για να ξυπνήσουμε τον χαμένο ολόγυρα μας Ελληνισμό; Στη Βόρειο Ήπειρο για την προστασία της καταπιεζομένης Ομογένειας, στα Σκόπια για τους 500.000 Βλάχους, στην Ανατολική Ρωμυλία για τους εκεί Έλληνες, για τους Πομάκους στη Θράκη για τους Έλληνες στη Ρουμανία (Μολδοβλαχία) στον Εύξεινο Πόντο , στην Ιωνία, στην Πόλη για τους κρυπτοχριστιανούς και εξισλαμισθέντες Έλληνες στην Ανατόλια (δηλώσεις τούρκου καθ. Σενγκιόρ: «στην Ανατολία τα γονίδια των τουρκομογγόλων είναι μόλις 7%»... «Εμείς είμαστε μουσουλμάνοι Ρωμιοί»!) Γιατί ξεχάσαμε τους Έλληνες και ελληνόφωνους της Εγγύς Ανατολής(Λιβάνου, Ιορδανίας, Παλαιστίνης) της Αιγύπτου, Λιβύης κλπ; Τέλος γιατί δεν έχουμε πολιτιστικούς δεσμούς με τους Έλληνες της Κάτω Ιταλίας, της Νότιας Γαλλίας, με τις πυκνές κοινότητες των Ελλήνων της λοιπής Ευρώπης; Γιατί αφήσαμε στον Ερντογάν αυτή την πρωτοβουλία;  
 
Με ένα τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό κανάλι προωθημένο στο Αιγαίο με ανάλογα πολιτιστικά προγράμματα θα μπορούσαμε να κάνουμε θαύματα με το να μεταδώσουμε ορισμένες πολιτικές, πολιτιστικές, επιστημονικές και εθνολογικές αλήθειες στο «τουρκικό» λαό που τον δηλητηριάζει καθημερινά η τουρκική προπαγάνδα εναντίον των Ελλήνων. Αλλά που είναι τα ΑΕΙ και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των Μικρασιατών Ελλήνων (με εξαίρεση τον δραστήριο Ποντιακό Ελληνισμό); Άφαντοι!! Πόσες διδακτορικές διατριβές έδωσαν τα πανεπιστήμια μας για τον χαμένο ανά την υδρόγειο Ελληνισμό; Πληρώνουμε όμως το ΕΛΙΑΜΕΠ και τις ΜΚΟ για τον αφελληνισμό των γηγενών Ελλήνων. 
 
Τέλος, κορυβαντιούν τα ΜΜΕ για την σύλληψη ενός πρώην βουλευτή «εγκληματία» αλλά λέξη δεν αρθρώνουν για τους εγκληματίες πολιτικούς των μνημονίων που κυκλοφορούν ελεύθεροι και πλουσιοπάροχα αμοίβονται. Πικρες αλήθειες αλλά πρέπει να λέγονται.  
 
Αμφικτύων 
3/7/ 2021 
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης 
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών 

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια