Πανεπιστημίο Δ. Μακεδονίας: Με νέα αγωνιστική μοτοσυκλέτα στον διεθνή διαγωνισμό Motostudent VI

Στην πίστα Motorland – Aragon της Ισπανίας, βρίσκεται από χθες (15/7/2020) η 3η αγωνιστική μοτοσικλέτα της ομάδας φοιτητών “Tyφoon MotoRacing UoWM” του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου  να συμμετάσχει στο διεθνή διαγωνισμό, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 18 Ιουλίου 2021.

Το νέο αγωνιστικό πρωτότυπο ονομάζεται «Κέρβερος» – Cerberus, ένα όνομα, που είναι εμπνευσμένο από την αρχαιοελληνική μυθολογία και σύμφωνα με την οποία το μυθολογικό πλάσμα ήταν παιδί του τιτάνα Τυφώνα.

Η ομάδα σχεδίασε, μελέτησε και κατασκεύασε από την αρχή τη νέα μοτοσυκλέτα, εφαρμόζοντας πληθώρα καινοτόμων ιδεών. Συγκεκριμένα, ο σκελετός της μοτοσυκλέτας είναι ένα υβριδικό, σωληνωτό χωροδικτύωμα, το οποίο αποτελείται από σωλήνες ανθρακονήματος που συνδέονται μεταξύ τους με μεταλλικούς συνδέσμους από ατσάλι και αλουμίνιο. Επιπλέον, μία ακόμη καινοτόμος εφαρμογή αφορά την ενίσχυση της παθητικής ασφάλειας του οδηγού μοτοσικλέτας, που δεν θα επιτρέπει τη μοτοσικλέτα να ξεκινήσει αν δεν φοράει ο οδηγός το κράνος του.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ertnews.grαπό ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια