Μαζική επίθεση με ransomware έπληξε 1.000 επιχειρήσεις σε 11 χώρες


Μια μαζική κυβερνοεπίθεση με ransomware σε αλυσίδα παροχής λογισμικού (ΙΤ) από Ρώσους χάκερ επηρέασε πάνω από 1.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε πάνω από 11 χώρες, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Huntress Labs Inc.

Η συγκεκριμένη επίθεση στοχεύει σε παρόχους υπηρεσιών IT, με τους χάκερ να αποκτούν πρόσβαση στις πλατφόρμες εξαποστάσεως εξυπηρέτησης πελατών (MSP).

Οι επιπτώσεις της κυβερνοεπίθεσης μόλις τώρα έρχονται στο φως. Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στη Σουηδία ανακοίνωσε σήμερα ότι αναγκάστηκε να κλείσει προσωρινά τα περίπου 800 καταστήματά της στη χώρα, έπειτα από μια κυβερνοεπίθεση, που "παρέλυσε" τις ταμειακές μηχανές της.

"Ένας εκ των υπεργολάβων μας επλήγη από μια κυβερνοεπίθεση και για αυτόν τον λόγο τα ταμεία μας δεν λειτουργούν πλέον", διευκρίνισε σε ένα δελτίο τύπου η Coop Sweden, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 20% του κλάδου στη χώρα.

Αυτά τα "ransomwares" "παραλύουν" το σύστημα επεξεργασίας δεδομένων ενός οργανισμού, που καλείται να μεταφέρει κεφάλαια στους χάκερ για να το απελευθερώσουν.

Σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας Emsisoft, τουλάχιστον 18 δισεκατομμύρια δολάρια καταβλήθηκαν σε χάκερ που χρησιμοποίησαν "λυτρισμικό" τον περασμένο χρόν


source https://greece-salonika.blogspot.com/2021/07/ransomware-1000-11.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια