Η μισή αλήθεια της ΕΡΤ (για τους πάγους της Γροιλανδίας) είναι ένα ολόκληρο ψέμα: παραπληροφόρηση!


Είναι τόσα πολλά αυτά για τα οποία έχει να γράψει κανείς, αλλά τι να πρωτοπρολάβει ... Έτυχε λοιπόν να δω στο YouTube ένα απόσπασμα απ' το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ στις 30/7/2021, με τίτλο "Ο Πλανήτης φωνάζει βοήθεια", καθώς "είχαμε αδιανόητη απώλεια πάγου στη Γροιλανδία". Η πραγματικότητα είναι πως όλοι μας πρέπει να φωνάζουμε "βοήθεια", για το είδος της παραπληροφόρησης, με το οποίο μας βομβαρδίζει η ΕΡΤ: η πραγματικότητα φαίνεται στο πιο πάνω διάγραμμα, απ' το polarportal.org, του Δανέζικου Μετεωρολογικού Ινστιτούτου (DMI, η Γροιλανδία ανήκει στη Δανία).

Πράγματι, στο τέλος Ιουλίου στο διάγραμμα βλέπουμε μια ασυνήθιστα ταχεία απώλεια μάζας (mass loss) του πάγου, όπως το μετρούν τα μοντέλα του DMI. Ωστόσο στο τέλος Μαΐου είχαμε μια επίσης ασυνήθιστα ταχεία και ασυνήθιστα τεράστια προσθήκη πάγου (mass gain), η οποία ήταν εξαιρετικά άβολη για τους κλιματικούς εξτρεμιστές. Κι η ΕΡΤ, βεβαίως, είτε δεν την είδε είτε έκανε πως δεν την είδε, αλλά το αποτέλεσμα για το είδος της πληροφόρησης που προσφέρει με τα λεφτά του Έλληνα πολίτη είναι το ίδιο: παραπληροφόρηση.

Κι επειδή πάντα η πιο μακρινή ματιά είναι καλύτερη, στο πιο πάνω διάγραμμα βλέπουμε πως στα μέσα της περιόδου που λιώνουν οι πάγοι, λόγω ...

καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, η καμπύλη για τη φετινή χρονιά βρίσκεται πάνω απ' την καμπύλη του μέσου όρου του -αυθαίρετα επιλεγμένου- διαστήματος 1981-2010 και πολύ-πολύ μακριά απ' την κόκκινη καμπύλη του καλοκαιριού του 2012. Μια χαρά λοιπόν φαίνονται να είναι οι πάγοι στη Γροιλανδία, παρά τα ποτάμια που έδειχνε η ΕΡΤ.

Δεν πρέπει φυσικά να ξεχνούμε πως οι παρατηρήσεις για τους πάγους της Γροιλανδίας είναι βάσει δορυφορικών εικόνων και τα διαγράμματα γίνονται με μοντέλα, καθώς στο έδαφος επιμένουν να κυκλοφορούν πολικές αρκούδες, οι οποίες δεν είναι διόλου χαριτωμένες όταν βρεθούν κοντά στον άνθρωπο ή οποιοδήποτε άλλο πλάσμα κυκλοφορεί εκεί. Ξέρετε, αυτές οι ίδιες αρκούδες που μας έλεγαν πως είναι είδος υπό εξαφάνιση, άλλη μια συστηματική παραπληροφόρηση στο πλαίσιο επιβολής κλιματικής τρομοκρατίας. Τρομοκρατίας η οποία βεβαίως καταλήγει σε διοχέτευση πακτωλών σε συγκεκριμένα κανάλια, δείτε πού θα καταλήξει το πακέτο των 70 δισεκατομμυρίων του Ταμείου Ανάκαμψης ...


Πηγή: greeklignite.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια