Κοζάνη: Ανάγκες σε αίμα στα Νοσοκομεία – Έκκληση του Συλλόγου «Σταγόνα Ελπίδας»

“Τραγική”  είναι  η κατάσταση  σε ότι αφορά τις  ελλείψεις σε αίμα , στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας, σύμφωνα  με  τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών αιμοδοτών-αιμοπεταλιοδοτών «Σταγόνα Ελπίδας» Χρήστο Σκόρδα.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Κοζάνης, υπογράμμισε ότι «οι ανάγκες  σε αίμα κάθε χρόνο τον Αύγουστο είναι πολλές, αλλά  φέτος λόγω και της πανδημίας, οι ανάγκες είναι πλέον τεράστιες».

Ο κ. Σκόρδας  τόνισε χαρακτηριστικά  ότι «είναι τέτοια η κατάσταση που σε κάθε ομάδα αίματος  υπάρχουν διαθέσιμες μία ή δύο  φιάλες αίματος στα Νοσοκομεία  της περιοχής», κάτι  που δημιουργεί  προβλήματα στην εξυπηρέτηση ασθενών , ακόμη και σε χειρουργεία».

Ο  Πρόεδρος του Συλλόγου  «Σταγόνα Ελπίδας»,  κάνει έκκληση και μέσω της ΕΡΤ Κοζάνης, σε κάθε πολίτη που μπορεί να δώσει αίμα, να αφιερώσει λίγο χρόνο για να  καλυφθούν οι  πολύ αυξημένες  ανάγκες  στα Νοσοκομεία ,   στην  Πτολεμαΐδα και την Κοζάνη.

Όσοι  θέλουν και μπορούν να προσφέρουν αίμα , μπορούν να απευθύνονται στα δύο Νοσοκομεία  της περιοχής, στο Μαμάτσειο  Κοζάνης στο 2461352641 και στο Μποδοσάκειο Πτολεμαϊδας,  στο  2463053333.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης  

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια