Σεβασμός της Πατρίδος

Γράφει ο Γεώργιος Δημητράκης
 
Ενώ μετά το 1974 και μέχρις σήμερα, εισέρευσαν εις την χώρα μας, ως μέλος της ΕΟΚ/Ε.Ε., τεράστια κονδύλια πολλών εκατοντάδων δισεκατομμυρίων, όχι μόνο χρεοκόπησε αυτή, αλλά παράλληλα επι δεκαετίες εγκαταλείφθηκε και η αμυντική θωράκιση της Πατρίδος μας, εξαιτίας της αρρωστημένης και αθεράπευτης πια καταστροφικής απέχθειας και μίσους όλου του Πολιτικού Συστήματος Εξουσίας απέναντι μιας μόνο 7-ετούς Περιόδου.
 
Όμως η απέχθεια και το αστείρευτο μίσος ενσταλάχτηκαν και μετουσιώθηκαν εν συνεχεία σε διαστροφή, διαφθορά, διαπλοκή, δυσωδία και δυσκαμψία, που επί 5 σχεδόν δεκαετίες παρακώλυαν την δημιουργία και λειτουργία ενός Σύγχρονου Κράτους Δικαίου εφάμιλλο και ισότιμο εκείνων των Χωρών-Μελών της Ε.Ε., αλλά παράλληλα και την ανάπτυξη μίας υγιούς και ανταγωνιστικής ισχυρής Οικονομίας, η οποία θα εξασφάλιζε και μια αυτόνομη, ισχυρή αμυντική θωράκιση της χώρας μας. Η Πατρίδα μας εξαιτίας της εγκληματικής έλλειψης και παράλειψης όλων αυτών, εκτίθεται έκτοτε, δυστυχώς, αφενός μεν διεθνώς σε εκβιασμούς, πιέσεις, ταπεινώσεις και υποχωρήσεις, αφετέρου δε διακυβεύονται και αυτά τα εθνικά συμφέροντά της. Με τις ατέρμονες τώρα απειλές και τις παράλογες, ανύπαρκτες ιστορικώς, εδαφικές διεκδικήσεις των τριών (3) βορείων γειτόνων της και ταυτόχρονα της εξ ανατολών μεγάλης Συμμάχου αυτών Τουρκίας, οι οποίοι τώρα αποβλέπουν συστηματικά εις την εξόντωση του Ελληνισμού και αφανισμό της Πατρίδος μας και της Κύπρου από τον Πολιτικό Χάρτη του Πλανήτη.
 
Εκ των ανωτέρω υπάρχει τεράστια πολιτική και εθνική ευθύνη του Πολιτικού Συστήματος Εξουσίας – και τα δεκανίκια αυτού ! – αυτών των μοιραίων «Ηρόστρατων της καταστροφής της σύγχρονης Ελλάδος», που ευθύνονται για την πολύ δεινή κατάσταση που ευρίσκεται σήμερα η Πατρίδα μας, η οποία και αυτή συστηματικά και επιμελώς αποκρύπτεται!
 
Η επί 5 δεκαετίες αποδυναμωμένη οικονομικά και αμυντικώς αθωράκιστη πια χώρα μας, οι πολιτικοί της με την ολέθρια αφέλεια και πλάνη τους έτρεφαν μάλιστα και φρούδες ελπίδες, ότι με την ένταξη της Πατρίδος μας εις την ΕΟΚ/Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ θα εξασφάλιζαν και την συμπαράσταση και υπεράσπιση αυτής και της Κύπρου από τους Ευρωπαίους πολίτες και τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ! Πότε επιτέλους θα διαβάσουμε Θουκυδίδη, και το ότι βασικός κανόνας εις την Διεθνή Πολιτική είναι, ότι δεν υπάρχουν φίλοι, αλλά μόνο τα εθνικά συμφέροντα; Η ομολογημένη από όλους πρόσφατα αποτυχημένη επί δεκαετίες αφελής, ολέθρια και άκρως επικίνδυνη για την Πατρίδα μας «πολιτική του κατευνασμού απέναντι των εχθρών μας», επιδείνωσε σε επικίνδυνο βαθμό και την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδος.
 
Ο Γεώργιος Κονδύλης (1879-1936) όμως έλεγε: «Αν θέλεις ειρήνη, ετοιμάσου για πόλεμο»! 
 
Αλλά ως γνωστόν, οι ενοχές όλων ποτέ δεν ανέχονται όμως ούτε την αλήθεια, απεναντίας μάλιστα είναι και αμετανόητοι, σφοδροί πολέμιοι αυτής!  
 
Η Δημοκρατία και η Πατρίδα όμως είναι αλληλένδετες έννοιες και οντότητες, και ότι όλοι οι πολίτες οφείλουν να υπερασπίζονται εσαεί αυτές με εθνική ευθύνη, με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση.  
 
Εδώ και σχεδόν 22 χρόνια, από τα άρθρα μου, τα γραφόμενα και τις σκέψεις μου, είμαι γνωστός σε όλη την Ελλάδα και απανταχού της γης, όπου υπάρχουν Ελληνες, νοιώθω τώρα ως Ελλην τεράστια οργή, πόνο και θλίψη και για όσα συμβαίνουν και μόλις πρόσφατα εις την αξιολάτρευτη δύσμοιρη χώρα μας (τεράστιες πυρκαγιές και βιβλικές καταστροφές, Πανδημία, προσφυγικές ροές, διερευνητικές με την Τουρκία, ενεργειακές πηγές, ΑΟΖ, επεμβάσεις της Τουρκίας εις την Κύπρο, κ.α.) και ότι μερικοί δεν αντιλαμβάνονται ακόμη και πόσο φίλος και μεγάλος λάτρης είμαι της Πατρίδος μας, του Πολιτισμού και της Ιστορίας της και γνώστης της τεράστιας συνεισφοράς αυτής εις την Ανθρωπότητα.  
 
Εάν όμως π.χ. δεν συμμετείχαν εις την μεγαλειώδη και νικηφόρο προσπάθεια του Μεγάλου Αλεξάνδρου, γιατί συνεχίζουν να ασεβούν, να την επικρίνουν και να την κουράζουν ακόμη και τώρα, με όλη τους την συμπεριφορά, μάλιστα εδώ και 2344 χρόνια; Η Πατρίδα μας όμως, εδώ και πολλές χιλιετίες, σε όλη την διαδρομή της, κατήγαγε περίλαμπρες νίκες και έγραψε πολλές χιλιάδες χρυσές σελίδες με τις οποίες εμπλούτισε την Παγκόσμια Ιστορία και τον Παγκόσμιο Πολιτισμό. Όλοι αυτοί, παρόλα αυτά, γιατί την εχθρεύονται και μισούν, γιατί έστω δεν την σέβονται; 
 
Τι να τους κάνει όμως τους ‘Ελληνες. Φίλους με οράματα χρειάζεται η Πατρίδα μας!  
 
Με εκτίμηση και σεβασμό, 
 
Γεώργιος Εμ.Δημητράκης 
 
Υποσημείωση: Ο αρθρογράφος κρητικής (Μαριού/ Ν. Ρεθύμνης) και θρακικής καταγωγής γεννήθηκε και διαμένει εις την Ξάνθη. Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία εις το Πανεπιστήμιο της Βόννης, και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά εις την Αθήνα. Διετέλεσε επί 30-ετίας Διπλωματούχος Ξεναγός για όλη την Ελληνική Επικράτεια.

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια