Ένας θλιβερός και ανήμπορος Πρωθυπουργός για λύπηση!

Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά 
Χριστιανός Ορθόδοξος
Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος  
ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 
 
Αισθήματα λύπης και οργής προκάλεσε η στάση του Πρωθυπουργού στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό λόγω της πύρινης λαίλαπας που κατακαίει τη χώρα. Είδαμε λοιπόν έναν Πρωθυπουργό σαστισμένο, εκτός τόπου και χρόνου, να προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών του! Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι σε πολλές χώρες έχουμε πυρκαγιές και ότι επιτύχαμε να μη θρηνήσουμε θύματα! Βέβαια ακολούθως μετά είχαμε δυστυχώς το θάνατο του εθελοντή πυροσβέστη! Ακόμη, ο Πρωθυπουργός φάνηκε να αγνοεί και να μη ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το γεγονός ότι κατακάηκαν 900.000 χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, τα περισσότερα από κάθε αντιπυρική περίοδο στα τελευταία 21 χρόνια, με ολέθρια αποτελέσματα στο μέλλον (πλημμύρες και στέρηση πνευμόνων οξυγόνου)! Επίσης, κύριε Μητσοτάκη μπορείτε να μας πείτε ποιος ευθύνεται για τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού και την απουσία πρόληψης στον τομέα των πυρκαγιών; Αυτό που παρατηρούμε είναι ότι υφίσταται σημαντική υποστελέχωση από δασολόγους και δασοφύλακες που θα μπορούσαν να εκπονήσουν μελέτες για την αποτροπή των πυρκαγιών και θα συνέβαλαν σημαντικά με συνεχείς περιπολίες στην πρόληψη των πυρκαγιών! Επιπρόσθετα καταγγέλθηκε η μη ύπαρξη σε σημαντικό βαθμό αντιπυρικών ζωνών και κρουνών! 
 
Επίσης, ήταν εμφανής η μη κατάστρωση οργανωμένου σχεδίου κατάσβεσης των πυρκαγιών, με απουσία επάρκειας αεροσκαφών πυρόσβεσης και έλλειψης του επιθυμητού προσωπικού για την πυρόσβεση, αλλά ύπαρξη μόνο σπασμωδικών κινήσεων από την πλευρά των ανήμπορων πυροσβεστών που έδειξαν αυταπάρνηση με κίνδυνο τη ζωή τους! Με άλλα λόγια το επιτελικό κράτος που διακήρυττε προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης μας άφησε χρόνους! Επιπρόσθετα, άξιοι συγχαρητηρίων είναι οι εθελοντές που η απουσία τους θα οδηγούσε σε δυσμενεστέρα αποτελέσματα! 
 
Επιπρόσθετα είχαμε τονίσει σε προηγούμενο άρθρο μας, με αφορμή τον εκβιασμό που επέδειξε ο Πρωθυπουργός και κυβέρνησή του στους Έλληνες πολίτες να εμβολιαστούν και την υποχρεωτικότητα που ψήφισε γι’ αυτούς οδηγώντας στο ξεσηκωμό του ελληνικού λαού, ότι φωνή λαού οργή Θεού! Δυστυχώς αυτό επιβεβαιώθηκε! 
 
Επίσης, ο Πρωθυπουργός μπορεί να γραφτεί ότι έλαβε τα επίχειρα της πολιτικής που ακολούθησε, όλο το χρονικό διάστημα του ενάμιση χρόνου που εμφανίστηκε ο covid-19, με την Θεία ασέβεια που ομολογουμένως έδειξε (σφράγισμα εκκλησιών, κυνήγι πιστών και ιερέων, απαγόρευση τέλεσης Αγιασμού των Υδάτων σε δημόσιο χώρο, απαγόρευση λιτανειών, αλλαγή ώρας Θείας Αναστάσεως, μη τέλεση υποδοχής του Αγίου Φωτός)!  
 
Μακάρι λοιπόν ο κ. Πρωθυπουργός μετά από αυτήν την ανείπωτη καταστροφή να έλαβε το μήνυμα έστω και αργά και να αλλάξει στάση και πολιτική στα ζητήματα που αναφέραμε (μη υποχρεωτικότητα εμβολιασμού, θρησκευτική ελευθερία), να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις στους τομείς που αναφέραμε γιατί αλλιώς αυτά που έρχονται θα είναι ακόμη δυσμενέστερα για τη χώρα μας! Εν κατακλείδι, πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο Θεός είναι παιδαγωγός και όχι τιμωρός! Προσπαθεί μέσα από τις δοκιμασίες να μας νουθετήσει ώστε να επανέλθουμε στον ορθό δρόμο και είναι γεγονός ότι ως κοινωνία έχουμε παρεκτραπεί!

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια