ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΜΑΖΙ

Γράφει ο Αμφικτύων
 
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κατάσταση που βιώνουμε είναι αποτέλεσμα της περιβαλλοντικής αλλαγής, αλλά και λαθών και ανικανότητος της Πολιτείας.
 
Το πρώτο κολοσσιαίο λάθος είναι του κ. Πρωθυπουργού, ο οποίος άφησε στη θέση του τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος(Π.Σ), αυτόν που ευθύνεται για την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι. Όταν ενας καπετάνιος βυθίσει το πλοίο του τον ξαναβάζεις καπετάνιο σε νέο πλοίο;  
 
Το δεύτερο λάθος είναι του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας και δευτερευόντως του αρχηγού (Π.Σ) οι οποίοι δεν αντιμετώπισαν αποτελεσματικά την αρχική πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη. Θα βρουν δικαιολογία ότι είχαν διασπείρει τις δυνάμεις πυρόσβεσης και κυρίως τα εναέρια μέσα σε άλλες εστίες στις επαρχίες. Όμως, σύμφωνα με τους κανόνες της Στρατηγικής ο αρχηγός όταν απειλείται το «ζωτικό του έδαφος»-  
 
και εν προκειμένω η Αττική-κάνει συγκέντρωση δυνάμεων για την αντιμετώπιση της κυρίας απειλής και μετά την πλήρη κατάσβεση διατηρεί επαρκείς δυνάμεις εφεδρίας ώστε να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει και άλλες πυρκαγιές σε άλλα σημεία της Αττικής. Η αδυναμία της πλήρους κατάσβεσης της πυρκαγιάς της Βαρυπόμπης έγινε η αιτία αναζωπύρωσης και δημιουργίας νέων μετώπων. Ας μην απατώμεθα. Βιώνουμε υβριδικό πόλεμο και ο αντίπαλος εκμεταλλεύεται τα λάθη μας και τα αδύνατα σημεία. Όταν αντελήφθη ότι το κράτος δεν μπόρεσε να κλείσει το ρήγμα Βαρυπόμπης, προέβη στη διασπορά της πυρκαγιάς σε διάφορα σημεία της Αττικής.  
 
Το τρίτο και κολοσσιαίο λάθος. Μετά την αναγγελία του καύσωνα διαρκείας η Κυβέρνηση έπρεπε να κυρήξει τη χώρα σε Κατάσταση Συναγερμού και να εντείνει τα μέτρα ασφαλείας (ανάθεση έργου στις Ε.Δ, αστυνόμευση δασών, εκκαθάριση εστιών πυρκαγιάς, κινητοποίηση Δήμων, επιστράτευση εθελοντών και εκπαίδευση τους, έλεγχο μεταναστών, οδηγίες στο κοινό από τα ΜΜΕ κλπ.) Αντίθετα, ο κρατικός μηχανισμός ασχολείτο με τη μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ και τον εμβολιασμό των ανηλίκων, τα δε ΜΜΕ ενεργούσαν μιά ασφυκτική προπαγάνδα για ένα ασήμαντο μελλοντικό κίνδυνο.  
 
Ούτως εχόντων των πραγμάτων βρεθήκαμε απροστάτευτοι και ανέτοιμοι με τις γνωστές ως τώρα φοβερές συνέπειες που θα βιώνουμε για πολλές δεκαετίες. Τούτη η καταστροφή είναι ιστορικών διαστάσεων και πρέπει να μας διδάξει.  
 
Δεν είμαι αρμόδιος να στηρίξω απόψεις του διαδικτύου ότι όλα έγιναν βάσει σχεδίου για την εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Αυτό είναι έργο της δικαιοσύνης.  
 
Αμφικτύων  
7/8/ 2021  
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης  
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών  

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια