Το "ανύπαρκτο" για την ΕΛΕΤΑΕΝ πρόβλημα των αιολικών βρίσκει προτεινόμενη λύση σε νέα δημοσίευση!


Είναι παγκοσμίως γνωστό πως τα αιολικά εκπέμπουν κατά τη λειτουργία υπόηχους (ήχους συχνότητας κάτω των 20Hz, που είναι το όριο ακουστότητας των ανθρώπων, αλλά τους οποίους αισθανόμαστε από τη μετακίνηση του αέρα). Είναι επίσης από χρόνια γνωστό πως οι υπόηχοι προκαλούν βλάβες στην υγεία ανθρώπων και ζώων. Ωστόσο το αιολικό λόμπι διαρρηγνύει τα ιμάτιά του πως "δεν υπάρχει τέτοιο θέμα", πως ακόμα κι αν εκπέμπονται υπόηχοι "δεν προκαλούν βλάβες", πως ακόμα κι αν κάποιοι λένε πως ενοχλούνται "φταίει η φαντασία τους".

Ωστόσο μια πρόσφατη εργασία δημοσιεύτηκε στο energies μόλις στις 11/8/2021 κι είναι πραγματικός κόλαφος για το αιολικό λόμπι και τους ισχυρισμούς του, καθώς προτείνει τεχνική λύση για να μειωθεί το "ανύπαρκτο" πρόβλημα! Στην πιο πάνω εικόνα βλέπετε τον τίτλο της εργασίας και τους συγγραφείς, στην πιο κάτω εικόνα βλέπετε απόσπασμα της περίληψης της εργασίας.


Οι ερευνητές, απ' τη Σχολή Μηχανικής του Νιούκαστλ Βρετανίας και το Κέντρο Αεροδυναμικής Έρευνας της Κίνας, είναι ξεκάθαροι: "η εκπομπή υποήχων απ' τις ανεμογ@@ήτριες έχει καταστεί σημείο προβληματισμού επειδή βλάπτει την ανθρώπινη υγεία". "Αυτό το είδος θορύβου είναι πιο ανησυχητικό από ποτέ". "Μέχρι τώρα έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια να σχεδιαστούν ήσυχα πτερύγια ανεμογ@@ητριών, αλλά υπάρχει έλλειψη αποτελεσματικών τεχνικών για να μειωθεί η εκπομπή υποήχωναπ' τα υπάρχοντα πτερύγια". Και η εργασία καταλήγει να προτείνει ένα διαφορετικό τρόπο κατασκευής των πτερυγίων, προκειμένου να μειωθεί ΤΟ πρόβλημα.

Παρόλο που η εκπομπή υποήχων απ' τα αιολικά είναι γνωστό πρόβλημα, όποιος αναζητήσει στις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των αιολικών αναφορά σε υποήχους και πώς θ' αντιμετωπιστούν, θα έχει περισσότερες πιθανότητες να αναζητήσει τους τυχερούς αριθμούς του τζόκερ μετά από δεκαπλό τζακποτ. Αυτή είναι η Ελλάδα της κατάμαυρης, δήθεν "πράσινης" ανάπτυξης, μια Ελλάδα που ...

βάζει τεχνικά ανίδεους γραφειοκράτες του Δημοσίου να εκδίδουν Αποφάσεις Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων και να κάνουν γαργάρα τις επισημάνσεις πολιτών για τους υπόηχους. Νόμος είναι το δίκιο του "επενδυτή", ακόμα κι αυτού που θα βάλει φωτιά στη μισή Ελλάδα για να στήσει κι άλλες ανεμογ@@ήτριες.

Η ΕΛΕΤΑΕΝ αρέσκεται από το 2005 να αυτοαποκαλείται "επιστημονική", ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι παρά η ένωση των κατασκευαστών ανεμογ@@ητριών με τους ντόπιους μεταπράτες. Με ποικίλους τρόπους προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα για τις "ικανότητες" των αιολικών, δηλητηριάζοντας τα μυαλά ακόμα και παιδιών σχολικής ηλικίας με τα τερατώδη ψέματά της. Ας βγει τώρα να διαψεύσει τους ερευνητές, οι οποίοι εργάστηκαν για να λύσουν ένα δικό της πρόβλημα!


Πηγή: greeklignite.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια