Πτολεμαΐδα: Από τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει ο Βρεφονηπιακός Σταθμός στο Μποδοσάκειο

Την ικανοποίηση της για την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του 1ου Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου Εορδαίας στον χώρο του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, εξέφρασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η Προέδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Δήμου Εορδαίας Αναστασία Πράπα. Οι νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις, είπε η κα Πράπα κατασκευάστηκαν από το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, παραχωρήθηκαν στον Δήμο Εορδαίας, ο οποίος, μετά από συντονισμένη προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών, ολοκλήρωσε τις εργασίες του χώρου και είναι έτοιμος για πλήρη λειτουργία από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Ανέφερε επίσης ότι θα υπάρχει από φέτος σίτιση των παιδιών και ειδικά εξοπλισμένο λεωφορείο που θα εξυπηρετεί την μεταφορά τους προς τον σταθμό.

Το συγκεκριμένο έργο, τόνισε η Προέδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης, έρχεται να καλύψει μια σημαντική κοινωνική ανάγκη και να προσφέρει όχι απλώς φύλαξη αλλά διαπαιδαγώγηση στα βρέφη και τα νήπια, όταν αυτή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον. Είναι ένας ειδικά διαμορφωμένος και εξοπλισμένος χώρος, με εξειδικευμένο προσωπικό, όπου υπάρχουν οι δυνατότητες φροντίδας, ανάπτυξης και κοινωνικοποίησης του παιδιού.

Σύμφωνα με την κα Πράπα στόχος του δήμου είναι ο εκσυγχρονισμός των παρεχόμενων υπηρεσιών με βάση τα παιδαγωγικά πρότυπα και η αναβάθμιση όλων των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών της Εορδαίας, οι οποίοι θα προσαρμοστούν στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και τα νέα αυξημένα μέτρα λόγω της Covid-19.


www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια