Καστοριά: Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δ.Σ. Άργους Ορεστικού για το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Άργους Ορεστικού Καστοριάς εξέδωσε το Δημοτικό συμβούλιο.

Όπως αναφέρεται στο Ψήφισμα “το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια  ολόκληρης της κοινωνίας του Δήμου Άργους Ορεστικού στην απόφαση της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας για το κλείσιμο του καταστήματός της στο Άργος Ορεστικό. Μια τέτοια απόφαση θα αποτελέσει ιδιαίτερα δυσάρεστη εξέλιξη για την περιοχή, καθώς θα δημιουργήσει ένα ανυπέρβλητο κενό και θα υποβάλει σε μεγάλη ταλαιπωρία τους κατοίκους της περιοχής, αφού το συγκεκριμένο κατάστημα είναι το μοναδικό κατάστημα  της Εθνικής Τράπεζας στην περιοχή του Δήμου Άργους Ορεστικού.

Εξυπηρετεί τις ανάγκες ενός μεγάλου αριθμού ατόμων, αγροτών, επαγγελματιών και ανθρώπων τρίτης ηλικίας για τους οποίους μάλιστα η εξυπηρέτηση μέσω διαδικτυακών συναλλαγών, όχι μόνο δεν είναι ιδιαίτερα προσφιλής, αλλά καθίσταται σχεδόν αδύνατη. Πιο συγκεκριμένα, εξυπηρετεί τους κατοίκους ολόκληρου του Δήμου Άργους Ορεστικού, κατοίκους από τον Δήμο Καστοριάς και κατοίκους από τα χωριά του Δήμου Βοΐου, καθώς η απόσταση για το κατάστημα της Σιάτιστας είναι μεγαλύτερη και περιλαμβάνει και διόδια.

Έτσι, με το κλείσιμό του οι πελάτες της Τράπεζας που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή θα αναγκάζονται να μετακινούνται και να διανύουν μεγάλες αποστάσεις (από 20 χιλιόμετρα και άνω) και να δαπανούν σημαντικά χρηματικά ποσά, προκειμένου να εξυπηρετηθούν από τα πλησιέστερα καταστήματα της Τράπεζας.

Μάλιστα, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν τη συγκεκριμένη περίοδο, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού που επιβάλλουν την τήρηση αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων, θα παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός και ατελείωτες ουρές στα καταστήματα της Τράπεζας που εδρεύουν σε όμορους δήμου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονη δυσλειτουργία και σοβαρός κίνδυνος για την υγεία των πολιτών.

Επίσης το κλείσιμο τους καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας θα δημιουργήσει προβλήματα στους εργαζομένους που απασχολούνται σε αυτό φέρνοντάς τους αντιμέτωπους με το δίλημμα της επιλογής της μετακίνησης σε άλλη περιοχή ή της εθελούσιας εξόδου.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, οι ανάγκες και οι ιδιαιτερότητες των κατοίκων του Δήμου μας και να αναθεωρηθεί η απόφαση για το κλείσιμο του καταστήματος. Καλούμε τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να λάβει σοβαρά υπόψη το αίτημα του Δήμου μας και να ανακαλέσει την απόφασή της για αναστολή λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας στο Άργος Ορεστικό”.

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια