Τρόφιμα, φάρμακα, ακόμα και φιλοξενία στην Καστοριά για τους πυρόπληκτους

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των πολιτών στη συγκέντρωση  βοήθειας για τις πυρόπληκτες περιοχές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, η οποία πραγματοποίησε χθες έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, οι σημαντικότερες ανάγκες των πυρόπληκτων Δήμων αυτή τη στιγμή είναι για ζωοτροφές αιγοπροβάτων και αποκατάσταση των υποδομών τους που κάηκαν.

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού σε συνεργασία με τον Αγροτικό Σύλλογο Καστοριάς «Μακεδνός», εξασφάλισε τη μεταφορά ζωοτροφών (χορτονομή και σιτηρά) σε Δήμους της Εύβοιας, οι κτηνοτρόφοι των οποίων έχουν άμεση ανάγκη για τη σίτιση των χιλιάδων ζώων τους.
Στην Καστοριά έχουν συγκεντρωθεί ήδη πολλά είδη, μετά το κάλεσμα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού και Κοινωνικής Μέριμνας για τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Η συγκέντρωση γίνεται στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καστοριάς, στην περιοχή Χλόη (εργατικές κατοικίες), από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και το απόγευμα, έπειτα από εθελοντική προσφορά πολιτών, από τις 5:30 έως τις 8:30 μ.μ., μέχρι και την Πέμπτη 12 Αυγούστου.

 

Παράλληλα, καθημερινά αυξάνονται οι πρωτοβουλίες από ομάδες πολιτών για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, για τη φιλοξενία ζώων συντροφιάς που διασώθηκαν, ενώ δεν λείπουν και οι μεμονωμένες προσφορές πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμα και για φιλοξενία οικογενειών που έχασαν τα σπίτια τους.
 

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια