Καστοριά: Επιστημονική ημερίδα για την Επανάσταση του 1821

Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Η Καστοριά ως χώρος διαμόρφωσης προεπαναστατικών αντιλήψεων και ανάπτυξης της επαναστατικής δράσης. Η απήχηση της Επανάστασης του 1821», διοργανώνει ο Δήμος Καστοριάς.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 στις 7:00 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα (αρχοντικό Πηχεών), στη συνοικία Ντολτσό.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Για την είσοδο στον χώρο απαιτείται προκράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 24673-51103 (Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8:00 έως τις 14:00)

Ομιλητές:

Δημήτριος Σταματόπουλος, Καθηγητής Βαλκανικής και Ύστερης Οθωμανικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Πάνος Τσολάκης, Καθηγητής Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Δ. Σιώκης, Δρ. Ιστορίας Ελληνισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καλλιόπη Μπόντα – Ντουμανάκη, Φυσικός – Συγγραφέας Τοπικής Ιστορίας, Ρωμύλος Μαντζούρας, Ιστορικός – Ξεναγός, Αλέξανδρος Μακρίδης, Εκπαιδευτικός – Αρχαιολόγος.

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια