Κοζάνη: 5ο Συμπόσιο Λογοτεχνίας

Το 5ο Συμπόσιο Λογοτεχνίας, διοργανώνει το Λογοτεχνικό Περιοδικό «Παρέμβαση», σε συνεργασία με τον Δήμο Κοζάνης και την ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, το διήμερο Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021. Στο Συμπόσιο συμμετέχουν η Εταιρεία Συγγραφέων, η Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας, ο ΟΑΠΝ του Δήμου Κοζάνης, η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη, ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης.

Στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος πολλοί και αξιόλογοι ομιλητές. Προσκεκλημένοι είναι ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και μελετητής, Παντελής Μπουκάλας και ο λογοτέχνης, συγγραφέας και Πρόεδρος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, Ηλίας Κουτσούκος. Η θεματολογία του Συμποσίου είναι: 1821 Λογοτεχνία και Επανάσταση – Φιλέλληνες Λογοτέχνες – Δημοτικό Τραγούδι – Μακεδόνες Λογοτέχνες – Ευρύτερες λογοτεχνικές προσεγγίσεις – Αναγνώσεις. Το Συμπόσιο Λογοτεχνίας θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας, στην οδό Αλεξίου Καραλίβανου 23, και σε περίπτωση κακοκαιρίας, θα γίνει στο Κοβεντάρειο.

Οι εργασίες του συμποσίου θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 στις 17.00 και θα συνεχιστούν το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 από τις 10.30, με το απογευματινό πρόγραμμα να αρχίζει στις 17.00. Το συμπόσιο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια