Δυτ. Μακεδονία: Δυσοίωνες προβλέψεις για την ανεργία, στη σύσκεψη των εργατικών κέντρων  

Εκτίναξη της ανεργίας και χειροτέρευση των συνθηκών για τους εργαζόμενους στη Δυτ. Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα, προβλέπει για το επόμενο διάστημα, η έκθεση των εργατικών κέντρων που παρουσιάσθηκε χθες το πρωί (8/9/2021) στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και της νέας οικονομικής περιόδου.

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Χάρης Κυπριανίδης, έκανε λόγο για την ανάγκη της προστασίας των εργαζομένων από το «κύμα ακρίβειας που πλήττει τους μικρομεσαίους», ζητώντας «ουσιαστικά μέτρα στήριξης  από την Κυβέρνηση».

Ειδικότερα για τη  Δυτ. Μακεδονία, με βάση και  τα όσα ανέφεραν οι εκπρόσωποι των εργατικών κέντρων που συμμετείχαν στη σύσκεψη, ο  κ. Κυπριανίδης στάθηκε ιδιαίτερα στην υψηλότατη ανεργία, όπου από τα πρόσφατα στοιχεία που κατατέθηκαν, προκύπτει ότι το ποσοστό ανεργίας στην Καστοριά ξεπερνά το 50%, ενώ στην  Φλώρινα η ανεργία στους νέους αγγίζει το 70%. Η απολιγνιτοποίηση που προχωρά στην περιοχή, προκαλεί πολύ μεγάλη απώλεια θέσεων εργασίας, όπου στην Πτολεμαϊδα και την περιοχή της Εορδαίας, υπολογίζεται σε 10 έως 15 χιλιάδες νέους ανέργους.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης  

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια