Το νέο Δ.Σ. της Ενεργειακής Κοινότητας Δυτικής Μακεδονίας

Σε σώμα συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενεργειακής Κοινότητας Δυτικής Μακεδονίας. Το νέο διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από τους:

Πρόεδρος: Γιώργος Κασαπίδης, περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.

Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος: Καλλιόπη Κυριακίδου, αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών & Περιβάλλοντος.

Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, δήμαρχος Άργους Ορεστικού.

Γραμματέας: Θεόδωρος Θεοδουλίδης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Ταμίας: Κωνσταντίνος Κυριακίδης, Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Αναπληρωτής Δημάρχου Δήμου Κοζάνης.

Μέλη: Σωτήριος Βόσδου, Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Φλώρινας, και Κυριάκος Αντωνιάδης, Δημοτικός Σύμβουλος Εορδαίας.

Η Ενεργειακή Κοινότητας Δυτικής Μακεδονίας, πρωτοπόρος σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι η σύμπραξη και συνένωση όλων των Αυτοδιοικητικών δομών α’ και β’ βαθμού, μαζί και του Πανεπιστημίου και καλείται να επιτελέσει το έργο της για τη μετεξέλιξη της Δυτικής Μακεδονίας σε μία νέα «Πράσινη» Περιφέρεια.

Οι θεσμικοί φορείς του τόπου, αξιοποιώντας την ενισχυμένη αυτοδιοικητική συνεργασία και την υψηλού επιπέδου επιστημονική γνώση, θα διεκδικήσουν, σε πρώτη φάση, θεσμικές αλλαγές σε σχέση με το «ενεργειακό γίγνεσθαι» στη γεωγραφική επικράτεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Επίσης, θα επιδιωχθεί ένα ευρύ πλέγμα ενεργειών, δράσεων και κυρίως επενδύσεων «πράσινης» ανάπτυξης. Στόχος είναι μια συνολική αναδιάρθρωση του οικονομικού και παραγωγικού μοντέλου της Δυτικής Μακεδονίας, μέσα στο οποίο εντάσσεται και το ζήτημα της κάλυψης των ενεργειακών αναγκών Φορέων, Επιχειρήσεων και Νοικοκυριών.

Ταυτόχρονα με στρατηγική κατεύθυνση στην εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων μέσω της εφαρμογής αντίστοιχων προηγμένων τεχνολογιών, τόσο σε κτίρια όσο και στον οδοφωτισμό, επιδιώκεται περαιτέρω μείωση της δαπάνης ενέργειας έως και 40%.

Τέλος, η νέα τεχνολογία του πράσινου υδρογόνου αποτελεί μεγάλη πρόκληση για το Πανεπιστήμιο και για την Αυτοδιοίκηση α ΄και β΄ βαθμού. Η εφαρμογή και ανάπτυξη υπερσύγχρονων μεθόδων και λειτουργικών συστημάτων σε όλους τους τομείς, με έμφαση στις μεταφορές, στα φορτηγά και τα μεγάλα οχήματα, μπορούν να συμβάλλουν στην περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών αλλά και στη βελτίωση των οικονομικών των φορέων της Ενεργειακής Κοινότητας.

Η Περιφέρεια, οι Δήμοι και το Πανεπιστήμιο, ενώνουν επίσημα τις δυνάμεις τους, και με όχημα την Ενεργειακή Κοινότητα, θα αγωνιστούν για να οδηγήσουν τη Δυτική Μακεδονία σε ρόλο πρωταγωνιστή στις σύγχρονες εξελίξεις των ενεργειακών τεχνολογιών.

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια