Κοζάνη: Κινητικότητα για υπογειοποίηση των γραμμών Υπερυψηλής Τάσης στη νέα Ποντοκώμη

Το θέμα υπογειοποίησης των γραμμών Υπερυψηλής Τάσης στην περιοχή του νέου οικισμού Ποντοκώμης Δήμου Κοζάνης ήταν το αντικείμενο συνάντησης που διοργάνωσε ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ Γιώργος Αμανατίδης, με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο Πρόεδρος της ΡΑΕ κ. Αθανάσιος Δαγούμας, ο Β’ Αντιπρόεδρος Δημήτριος Φούρλαρης και το στέλεχος κ. Λοΐζος.

Σύμφωνα με τον κ. Αμανατίδη, προηγήθηκαν, συζήτηση του θέματος με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ, Γιώργο Στάσση, σύσκεψη στον ΑΔΜΗΕ, διατύπωση αιτήματος για χρηματοδότηση του έργου της μετατόπισης των γραμμών από τη ΔΕΗ, αρνητική απάντηση από τη ΔΕΗ και αίτημα του Δήμου Κοζάνης προς τη ΡΑΕ για έγκριση χαρακτηρισμού του έργου ως «έργο ενίσχυσης του συστήματος» και επομένως ως έργο που θα πρέπει να χρηματοδοτήσει και να υλοποιήσει ο ΑΔΜΗΕ με «διάχυση του κόστους στο σύνολο των καταναλωτών της χώρας».

Τέθηκε επιτακτικά το θέμα και κυρίως η ανάγκη ταχείας διεκπεραίωσης των διαδικασιών χρηματοδότησης καθώς, κατά μήκος της γραμμής Υπερυψηλής Τάσης, κληρώθηκαν περίπου 170 οικόπεδα, οι ιδιοκτήτες των οποίων αδυνατούν να εκδώσουν τις αναγκαίες άδειες δόμησης και να κατασκευάσουν τις κατοικίες τους. Ο Πρόεδρος της ΡΑΕ, Αθανάσιος Δαγούμας, δεσμεύτηκε για τις άμεσες ενέργειές του, κατανοώντας πλήρως την ανάγκη υλοποίησης προηγούμενων δεσμεύσεων και τον επείγοντα χαρακτήρα υπό το πρίσμα των όσων τέθηκαν από τον βουλευτή και τον δήμαρχο. Στόχος είναι να βρεθεί λύση στο θέμα της χρηματοδότησης του έργου της υπογειοποίησης και να προχωρήσει το συντομότερο η υλοποίηση του έργου από τον ΑΔΜΗΕ.

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια