Κοζάνη: Ερώτηση Κ. Βέττα για ΤΟΕΒ Σερβίων

Ερώτηση με θέμα: «Υπόμνημα του Τ.Ο.Ε.Β. Σερβίων για την ηλεκτροδότηση του αρδευτικού δικτύου» κατέθεσε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Καλλιόπη Βέττα.

Η ερώτηση βασίζεται στο Υπόμνημα του Τ.Ο.Ε.Β. Σερβίων, στο οποίο καταγράφεται το χρονικό με την αλματώδη αύξηση των τιμών ενέργειας, με την τελευταία αύξηση -περίπου 17%- να χρονολογείται από την 1η Σεπτεμβρίου του 2019. Οι παραπάνω εξελίξεις, σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη των αγροτικών δραστηριοτήτων από αρκετούς γεωργούς το τελευταίο διάστημα –και τη μη εκπλήρωση των αναμενόμενων συμβατικών υποχρεώσεων-, έχει οδηγήσει τον Τ.Ο.Ε.Β. σε δυσθεώρητα, ληξιπρόθεσμα χρέη προς τη ΔΕΗ για τη χρήση του αρδευτικού δικτύου. Μεγάλο μέρος του χρέους οφείλεται σε προσαυξήσεις και τόκους υπερημερίας λόγω αδυναμίας εμπρόθεσμης πληρωμής.

Ο Τ.Ο.Ε.Β. αναφέρει ότι ζήτησε από τη ΔΕΗ να πληρώσει το χρέος σε περισσότερες δόσεις, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει το αίτημα αποδεκτό με συνέπεια να είναι σχεδόν βέβαιο ότι η συμφωνημένη υψηλή δόση θα καταστεί εκ νέου ληξιπρόθεσμη και είναι πολύ πιθανόν να διακοπεί ξανά η παροχή ρεύματος στους αγρότες του Τ.Ο.Ε.Β. Σερβίων, όπως έγινε τον προηγούμενο μήνα. 

Η κ.Βέττα, έθεσε τα ερωτήματα υπ΄όψιν των αρμόδιων Υπουργών, ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση για την ρύθμιση του χρέους του Τ.Ο.Ε.Β. Σερβίων και την στήριξη των αγροτών.

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια