Ο κάου-μπόι και ο γκάου μπίου*

Οι Ιταλοί έκαναν τα σπαγγέτι γουέστερν και οι χρυσοπληρωμένοι επικοινωνιολόγοι του υπαρκτού μητσοτακισμού ποντάρουν στα μανέστρα γουέστερν
 
Από τον Παναγιώτη Λιάκο
 
Πριν από λίγες ημέρες προκάλεσε ρίγη ελαφράς αηδίας αλλά και θυμηδίας στο πανελλήνιο η είδηση ότι δίπλα στο ακοίμητο βλέμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται η τσακίρικη ματιά ενός γάτουλα επικοινωνιολόγου, από αυτούς που χρεώνουν χρυσάφι για να σου πουν… αμερικανιές, ελπίζοντας να τις πιστέψεις αρκετά, ώστε να τις πληρώσεις. 
 
Αυτός ο επικοινωνιολόγος, που δεν πληρώνεται, όπως μας είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (κι εμείς τον πιστέψαμε), ελέγχοντας τα δεδομένα, σκανάροντας την αγορά, εντρυφώντας στα ήθη, τα έθιμα, τα προβλήματα, τους φόβους και τις φιλοδοξίες των Ελλήνων, πού υποθέτουμε ότι κατέληξε; Σε αυτό που αντικρίζετε στη φωτογραφία και το οποίο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΤΑΖ! Η φωτογραφία είναι αυθεντική. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, περπατώντας, όλως τυχαίως, μοναχούλης στη λαρισινή σαβάνα που βρίσκεται πέριξ του χωρίου Δαμάσι (έχοντας ως συντροφιά και παρεούλα μόνο μια ντουζίνα τηλεοπτικές κάμερες), συνάντησε 83χρονο έφιππο καουμπόι, ο οποίος αποκάλυψε ότι τον φωνάζουν «Ντάλτον» και αποκάλεσε «ήρωα» τον πρωθυπουργό. 
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πασιχαρής που συνάντησε κάποιον, έστω έναν Ντάλτον, να τον αποκαλεί «ήρωα» (αντί να του φωνάζει το γνωστό ρήμα), επιδόθηκε σ’ ένα ρεσιτάλ αβροφροσύνης αλλά και χαρίεσσας επίδειξης της απαράμιλλης ρητορικής τέχνης του. Είπε στον γελαδάρη, αγγίζοντας το άλογό του: «Πόσων χρονών είναι εδώ; Πώς τη λένε αυτή; Πώς τον λένε; Τι είναι αυτό;» 
 
Κατόπιν τούτων, η στήλη προτείνει στον αλλοδαπό επικοινωνιολόγο, που επαναλαμβάνουμε ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ, όπως μας είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (κι εμείς τον πιστέψαμε), να αρχίσει να πληρώνει τον πρωθυπουργό και μάλιστα αδρά! Ας τον ξαμολήσει σε σαβάνες, τούνδρες, ρεματιές, φαράγγια, λόφους και βουνοκορφές κι ας βιντεοσκοπεί τις «τυχαίες» συναντήσεις του με οπαδούς του, που θα εκδηλώνουν «αυθόρμητα» τη λατρεία τους στο πρόσωπό του. Αν πουλήσει το αμοντάριστο υλικό στο Χόλιγουντ, θα τρελαθεί στο τάλαρο. Οι ταινίες θα σαρώσουν τα Οσκαρ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εκτοπίσει όλους τους καρατερίστες της αμερικάνικης κωμωδίας από τους θρόνους τους! Τύφλα να ‘χουν ο Εντι Μέρφι, ο Μπιλ Μάρεϊ και ο Ανταμ Σάντλερ! 
 
* Ο τίτλος πρωτοεμφανίστηκε ως λεζάντα της φωτό από τη συνάντηση Μητσοτάκη – γελαδάρη του κάμπου από τον χρήστη του τουίτερ «Αϊ_ρεστ_μάι_κέις».
 

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια