Δήμαρχος Γρεβενών: “Δραματική μείωση των εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας”

«Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε για τη δραματική μείωση των εισακτέων που έφερε στα πανεπιστημιακά τμήματα των Γρεβενών η θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής όπως προκύπτει από την πρόσφατη ανακοίνωση των βάσεων, τονίζει σε ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι από πολύ νωρίς είχαμε επισημάνει στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τον κίνδυνο της ραγδαίας συρρίκνωσης που θα υποστεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας εξαιτίας των δυσοίωνων εξελίξεων που είχαν αρχίσει να διαμορφώνονται.

Ως Δημοτική Αρχή, ζητάμε από την Κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο σοβαρό αυτό θέμα, το οποίο υποβαθμίζει την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην περιοχή μας και εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας.

Επιπλέον, θεωρούμε αναγκαία τη συστράτευση όλου του πολιτικού προσωπικού της Περιφέρειάς μας για την ανατροπή της άδικης αυτής απόφασης, όχι μόνο για τα Γρεβενά αλλά για ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία, δεδομένου ότι η βιωσιμότητα των ανώτατων εκπαιδευτικών δομών είναι και πρέπει να είναι κοινό πρόταγμα.

Άλλωστε καμία Δίκαιη Μετάβαση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την υποστήριξη μιας ισχυρής ακαδημαϊκής κοινότητας στις κρίσιμες οικονομικές μεταβολές της απολιγνιτοποίησης καθώς και στους ευρύτερους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς» καταλήγει ο κ. Δασταμάνης στην ανακοίνωση του.

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια