Όλα όσα αλλάζουν στην Πυροσβεστική - «Έρχονται» οι «δασοκομάντο»

Μεγάλες αλλαγές αναμένεται να σημειωθούν στη δομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία να υπενθυμιστεί πως θα περάσει στην «ομπρέλα» του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, εν όψει της ανακοίνωσης της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν επιστημονικού υποβάθρου υπουργό και πιθανότατα έναν επιχειρησιακό υφυπουργό.
 
Κρίσιμο κομμάτι στο οποίο αναζητούνται γρήγορες λύσεις είναι οι καθαρισμοί στα δάση, στους μικτούς δασικούς και αστικούς ιστούς όπως και στις αντιπυρικές ζώνες. Από τον Οκτώβριο ξεκινάει και το εκτεταμένο πρόγραμμα αυτών των εργασιών «Δρυάδες» ύψους 300 εκατ. ευρώ με ορίζοντα πενταετίας. 
 
Επίσης, έρχονται και «δασοκομάντο» άμεσης δράσης για τις «megafires». Δασολόγοι, δασοπόνοι, άτομα με επαφή με το δάσος θα στελεχώσουν την ΕΜΟΔΕ (Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων), την ομάδα κρούσης των δασικών πυρκαγιών, οι οποίοι αναμένεται να περάσουν εντατική εκπαίδευση. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι αερομεταφερόμενη ομάδα 500 ατόμων που θα μπορεί να προβαίνει στις πρώτες κρούσεις, και την εκτίμηση τη χαρτογράφηση των περιοχών που βρίσκονται σε φωτιά, με πρώτη εκτίμηση του τι συμβαίνει και στο γεωγραφικό πεδίο. Παράλληλα, τουλάχιστον 3.500 νέοι μόνιμοι πυροσβέστες αναμένεται να προσληφθούν στην πυροσβεστική.
 

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια