Καστοριά: Λαϊκή συνέλευση στο Βογατσικό

Το πρόβλημα του αναδασμού στην Τ.Κ. Βογατσικού Καστοριάς αλλά και θέματα που απασχολούν την περιοχή συζητήθηκαν στην ανοικτή σύσκεψη – συνέλευση, με τα Δ.Σ της Τοπικής Κοινότητας, του Πολιτιστικού, Εξωραϊστικού, Αθλητικού Συλλόγου και του Συνδέσμου Βογατσιωτών Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Βογατσικού, στην οποία βρέθηκε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ζήσης Τζηκαλάγιας.

Μετά από ανοικτό διάλογο ιεραρχήθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τους 350 μόνιμους κατοίκους αλλά και τους εποχικούς επισκέπτες. Όπως αναφέρθηκε ο αναδασμός έγινε ελαττωματικά καθώς ποτέ δεν ολοκληρώθηκε, τα προκύπτοντα χωράφια δεν καθαρίσθηκαν, οι δρόμοι δεν διανοίχθηκαν και μερικές φορές τα όρια των αγρών είναι ασαφή. Τονίσθηκε η αναγκαιότητα της άρδευσης του πιο εύφορου τμήματος και η καλύτερη οδική πρόσβαση των δέκα κτηνοτροφικών μονάδων.

Ως κύριο πυλώνα ζωντάνιας του χωριού ανέφεραν την ποδοσφαιρική ομάδα γιατί διατηρεί νεολαία και μεγαλύτερους σε εγρήγορση, άρα η στήριξή της αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Όσον αφορά στο Βογατσικό με μέσο υψόμετρο 777μ έχει ανάγκη λήψης καυσόξυλων από το Δασαρχείο, ιατρική κάλυψη, η οποία, όπως είπαν, πρέπει να αναβαθμιστεί με μεγαλύτερη χρήση των υπηρεσιών του Δήμου και της άυλης συνταγογράφησης. Τέλος αναφέρθηκαν και στο μεγάλο αριθμό των αδέσποτων σκυλιών καθώς δημιουργεί πολλά προβλήματα , όπως είπαν , με επιθέσεις σε ανθρώπους και δεσποζόμενα ζώα. Ο Δήμος και η Αστυνομία πρέπει να προχωρήσουν αποφασιστικά στα ενδεικνυόμενα μέτρα.

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια