ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΕΣ

Γράφει ο Σπύρος Κατσούρης
 
Ε, λοιπόν είναι φοβεροί!! Καταπληκτικοί εφευρετικοί σαλτιμπάγκοι οι οικονομικοί επιτελείς και σύμβουλοι της Κυβέρνησης. Της κάθε Κυβέρνησης!! Διαβάζω αίφνης πηχαίο τίτλο της Οικ. Καθημερινής (Κυριακή 5-9-2021, σελ. 7): ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΕΣ! ήτοι, νομοσχέδιο εισαγόμενο προς ψήφιση στη Βουλή. Λέει: "Σημαντικές φοροαπαλλαγές που φθάνουν ως το 40% της δραστηριότητος φορολογουμένου προσώπου (φυσικού ή νομικού), μαζί μ άλλα κίνητρα, όπως απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, τελών κυκλοφορίας κλπ". Αλλά μην βιάζεσαι να χαρείς Συνέλληνα συμπατριώτη, γιατί αυτό το ν.σ. δεν αφορά δωρεές προς τα τέκνα μας ή προς ΝΠΔΔ ή προς την Εκκλησία. Ρωτάς σε ποιούς πρέπει να δίνονται οι δωρεές; Προς κάποια-λέει- Φιλανθρωπική Οργάνωση που θα είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο " Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών"! Έτσι θα βαπτιστούν τώρα οι περίφημες ΜΚΟ που ρήμαξαν την οικονομία της χώρας και λειτούργησαν ως Δούρρειος Ίππος για την αθρώα εισαγωγή τριτοκοσμικών λαθροεισβολέων ισλαμιστών- μεταναστών στον τόπο μας!
 
Ακόμα -λέει- "η δωρεάν παραχώρηση ακινήτων σε Ο.Κοι.Π. δεν θα επιφέρει πιά τεκμήριο στον ιδιοκτήτη, ενώ το ακίνητο θα απαλλάσσεται από τον ΕΝΦΙΑ, εφόσον αποδεδειγμένα χρησιμοποιείται για τους σκοπούς της Ο.Κοι.Π." Και ακόμα παρακάτω, το κερασάκι: "αυτές οι οργανώσεις θα μπορούν να κάνουν 4 εκδηλώσεις το έτος, προυπολογισμού 20.000 Ευρώ, χωρίς να υποχρεούνται σε καταβολή ΦΠΑ"!!! 
 
Κατάλαβες Ελληνάκο, Καραγκιοζάκο μου; Δεν φτάνει που σε φτώχυναν με μύρια μέτρα εναντίον σου, τώρα σου λένε Πλήρωνε κι από πάνω όλους τους λαθραίους μέσω των Ο.Κοι.Π. για να σου κάνουμε κάποιες φορολογικές ελαφρύνσεις! Κι εσύ θα τσιμπήσεις το τυράκι στη φάκα και δεν θα καταλάβεις πότε φόρεσες σαρίκι ή κελεμπία κι η γυναίκα σου φερετζέ! Κι η πλάκα είναι που τούτο το νομοσχέδιο το υιοθέτησε μετά βαίων και κλάδων ο πρώην συναγωνιστής και βασικό στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ. Μάκης Βορίδης. Να τον χαιρόμαστε! Αυτόν και τους άλλους 2 αποστατήσαντες και Υπουργοποιηθέντες: Άδ. Γεωργιάδη και Θ. Πλεύρη! 
 
O tempora, o mores!!
 
ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ
(πρώην Γ.Γ. Νομαρχ. Επιτρ. ΛΑΟΣ Δωδ/σου)
Ρόδος 15-9-2021

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια