Τρελοί νόμοι ενός… Κυνοβουλίου*

Στην Ελλάδα οι σκύλοι, οι γάτες, τα ζώα γενικώς αντιμετωπίζονται καλύτερα από τα υποζύγια που… φορολογούνται
 
Από τον Παναγιώτη Λιάκο
 
Η ελληνική Δικαιοσύνη έβγαλε την ετυμηγορία της για την υπόθεση των ιδιοκτητών των ροτβάιλερ που κατασπάραξαν ένα πεντάχρονο παιδάκι στην Κοζάνη. Το δικαστήριο (Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης) επέβαλε στους δεσπότες των ζώων ποινή φυλάκισης πέντε ετών. Επίσης, το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή σε χρηματική αποζημίωση προς 20 ευρώ την ημέρα. Δηλαδή, έκαστος εκ των ιδιοκτητών των σκύλων-φονιάδων μπορεί να πληρώσει από 36.500 ευρώ και να εξαγοράσει την ποινή του. 
 
Τόσο πάνε η ζωή ενός πεντάχρονου παιδιού αλλά και οι ζωές των μελών της οικογένειάς του, που καταστράφηκαν οριστικά και αμετάκλητα μετά τη συμφορά που τους βρήκε. Οι δικαστές τόσο κοστολογούν τις ζωές των απλών ανθρώπων, εφαρμόζοντας τον… νόμο, πάντοτε! Α, όλα κι όλα! Η χώρα έχει καταστραφεί και το έθνος έχει ρεζιλευτεί με απολύτως νόμιμο τρόπο. Και οι δικαστές νομίμως εισπράττουν τους παχυλούς μισθούς τους βγάζοντας νόμιμες αποφάσεις. 
 
Τι είδους νόμοι θεσπίζονται στην Ελλάδα; Σαν αυτόν που ακολουθεί, ο οποίος ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη (ΦΕΚ 6ης Νοεμβρίου 2020). Ο νόμος προβλέπει έως και 10ετή κάθειρξη για τον φόνο ή τον βασανισμό ζώου και μεγάλα χρηματικά πρόστιμα. Διαβάστε το επίμαχο άρθρο: 
 
«2α. Οποιος φονεύει ή βασανίζει ζώα, τα οποία εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος, τιμωρείται με ποινή κάθειρξης μέχρι δέκα (10) έτη και με χρηματική ποινή μέχρι πεντακόσιες (500) ημερήσιες μονάδες, το ύψος εκάστης των οποίων ορίζεται από πενήντα (50) ως εκατό (100) ευρώ».
 
Γιατί θεσπίζονται τέτοιοι νόμοι στην Ελλάδα, που αξιολογούν την αφαίρεση ζωής ενός παιδιού ως… πλημμέλημα και τον φόνο ή βασανισμό ζώου ως κακούργημα; Επειδή πολλοί βουλευτές έχουν κατοικίδια και δεν θέλουν κανένας να τα πειράξει. Τα κοπάδια των ψηφοφόρων, που πληρώνουν φόρους, είναι αναλώσιμα∙ και αυτοί και τα παιδιά τους. Αυτή είναι η πολιτική ερμηνεία όλων των παρανοϊκών νόμων που τοποθετούν στη βάση της… τροφικής αλυσίδας τους Ελληνες. 
 
* ὁ, ἡ κύων, τοῦ κυνός, τῷ κυνί, τόν κύνα, (ὦ) κύον. Πληθ.: οἱ κύνες, τῶν κυνῶν, τοῖς κυσί / κυσίν, τούς κύνας, (ὦ) κύνες. Ο σκύλος, δηλαδή.
 

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια