Ονόματα Γερμανών και Αμερικανών πολιτικών και παραγόντων που η Τουρκία προσέλαβε ως λομπίστες

Επί των ημερών του Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία προσέλαβε γνωστούς Γερμανούς και Αμερικανούς πολιτικούς και στελέχη των κυβερνήσεων για να προωθούν τα συμφέροντά της στην Γερμανική και την Αμερικανική κυβέρνηση, δηλαδή να δρουν ως λομπίστες.
 
Τη σημαντική αυτή αποκάλυψη κάνει σήμερα το Nordic Monitor και μεταφέρει το CosmoStatus. Η αποκάλυψη έγινε μέσω παρακολούθησης τηλεφώνων μετά από εισαγγελική παραγγελία της Κωνσταντινούπολης, ως μέρος έρευνας για διαφθορά στον εσωτερικό κύκλο του Ερντογάν.
 
Ο Ilker Ayci, Πρόεδρος των Τουρκικών Αερογραμμών (Turkish Airlines), όταν ήταν Πρόεδρος του Οργανισμού Επενδύσεων και Υποστήριξης της Τουρκίας, ευρισκόμενος σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση, συνομιλούσε με τον αδερφό του Προέδρου Ερντογάν, Μουσταφά, για την ανεύρεση κυβερνητικής θέσης για τον Volkan Ardor, έναν Τουρκικής καταγωγής Γερμανό υπήκοο και συγγενή του Τούρκου Προέδρου.
 
Ο Ayci εξήγησε πως η Τουρκική κυβέρνηση προσλάμβανε Γερμανούς για να προωθούν τα Τουρκικά συμφέροντα στην Γερμανική κυβέρνηση, η οποία θεωρούσαν ότι ήταν προκατειλημμένη κατά της Τουρκίας.  
 
Οι Γερμανοί που στρατολογήθηκαν περιλαμβάνουν τον πρώην Δήμαρχο του Αμβούργου και τον πρώην κυβερνήτη του κρατιδίου, με σκοπό να ωραιοποιούν την εικόνα της Τουρκίας στην Γερμανική κυβέρνηση.  
 
Ακόμη και ο Γιόσκα Φίσερ, Υπουργός Εξωτερικών και αντικαγκελάριος της κυβέρνησης του Γκέρχαρντ Σρέντερ από το 1998 ως το 2005, εργαζόταν για την Τουρκική κυβέρνηση.  
 
Ο Ayci υποστήριξε ότι η Τουρκία προσέλαβε Γερμανούς πολιτικούς από το κόμμα των Πρασίνων και την Χρηστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), δηλαδή το κόμμα της Άγκελα Μέρκελ.  
 
Την ίδια τακτική ακολούθησε η Τουρκία και στις ΗΠΑ, όπου ξόδεψε περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια για να επηρεάσει την Αμερικανική πολιτική και την κοινή γνώμη και να προωθήσει τα συμφέροντά της κατά την περίοδο του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με έκθεση του Ιουλίου 2021.  
 
Μεταξύ αυτών των Αμερικανών που προωθούσαν τα Τουρκικά συμφέροντα ήταν ο πρώην Δήμαρχος της Νέας Υόρκης και δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι.  
 
Η Τουρκία υπέγραψε συμβόλαιο για υπηρεσίες λόμπι με την εταιρεία Ballard Partners, που ο Πρόεδρός της Brian Ballard ήταν αντιπρόεδρος της εναρκτήριας επιτροπής στην Προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ και ήταν μέλος της μεταβατικής του ομάδας.  
 
Η Mercury Public Affairs, επίσης είχε υπογράψει συμβόλαιο για παροχή υπηρεσιών λόμπι για την Τουρκία. Η εταιρεία είχε επίσης στενές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ.  
 
Ο Michael Flynn, πρώην σύμβουλος ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, επίσης είχε στενούς δεσμούς με την Τουρκία, κάτι που τον οδήγησε σε δικαστικούς μπελάδες.  
 
Ο Barry Bennett, επικεφαλής σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, επίσης είχε προσληφθεί από την Τουρκία.  
 
Πολλοί από τους Αμερικανούς λομπίστες που προσλήφθηκαν από την Τουρκία, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβιάσεις του νόμου για εκπροσώπηση ξένων χωρών.  
 
Από την έρευνα βρέθηκε ότι ο Ayci διευκόλυνε τις μπίζνες του πρώην επικεφαλής οικονομικών της al-Qaeda, του Yasin al-Qadi, με τον οποίο είχε τακτικές επαφές. Ο Yasin al-Qadi γεννήθηκε στην Αίγυπτο αλλά έχει Σαουδαραβική υπηκοότητα και υπήρξε στη λίστα των ατόμων που είχαν επιβληθεί κυρώσεις από τον ΟΗΕ, λόγω της συμμετοχής του στην al-Qaeda.  
 
Ο Ilker Ayci, ήταν σημαντικό μέλος του κυβερνόντος κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν και σύμβουλός του από το 1994.  
 
Ο Al-Qadi, ο Ayci και ο γιος του Ταγίπ Ερντογάν Bilal, ήταν κύριοι ύποπτοι της έρευνας που έγινε το 2013 και είχε ζητηθεί η σύλληψή τους, αλλά όλα σταμάτησαν μετά από παράνομη παρέμβαση του Ταγίπ Ερντογάν και μετάθεση των δικαστών και των αστυνομικών που έκαναν την έρευνα.  
 
Πηγή: Cosmostatus 

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια