Η εφαρμογή Covid ανοίγει το δρόμο για την υποχρεωτική εφαρμογή των ατομικών ποσοστών διοξειδίου του άνθρακα, που θα ελέγχει ολόκληρη τη ζωής σας


Η μαζική συμμόρφωση στους περιορισμούς λόγω COVID άνοιξε το δρόμο.

Οι τεχνοκράτες ετοιμάζουν «υποχρεωτικά» ατομικά ποσοστά εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, τα οποία θα εισάγουν το δελτίο σε κάθε τομέα της ζωής σας, μέσω μιας εφαρμογής που θα καταγράφει τα ταξίδια σας, τα έξοδα θέρμανσης, ακόμη και το φαγητό που τρώτε.

Η πρόταση παρουσιάστηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature από τέσσερις περιβαλλοντικούς «ειδικούς» ως μέσο μείωσης των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Σε όλους θα χορηγείται μια «κάρτα επιτρεπόμενων ποσοστών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα»,  η οποία θα συνεπάγεται ότι όλοι οι ενήλικες θα λαμβάνουν ίσα εμπορεύσιμα δικαιώματα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, τα οποία θα μειώνονται με την πάροδο του χρόνου σύμφωνα με τους εθνικούς στόχους (διοξειδίου του άνθρακα).

Οι συγγραφείς ξεκαθαρίζουν ότι το πρόγραμμα θα είναι μια «εθνική υποχρεωτική πολιτική».

Λένε ότι οι μονάδες άνθρακα θα «αφαιρούνται από τον ατομικό προϋπολογισμό με κάθε αγορά καυσίμων για οχήματα, καυσίμων θέρμανσης και με κάθε πληρωμή των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος» και όποιος ξεπερνά το όριο θα αναγκάζεται να αγοράζει επιπλέον μονάδες από όσους έχουν πλεόνασμα να πουλήσουν».

Η πρόταση καθιστά επίσης σαφές ότι το μέσο μέτρησης της ατομικής χρήσης των μονάδων άνθρακα όσον αφορά τις μετακινήσεις θα λειτουργεί «με βάση την παρακολούθηση των μετακινήσεων του χρήστη», ενώ οι συντάκτες σημειώνουν πώς η αποδοχή της ιχνηλάτησης των επαφών λόγω  COVID-19 μέσω εφαρμογών,  θα διασφαλίσει ότι ένα παρόμοιο σύστημα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση των μονάδων άνθρακα με την ελάχιστη δυνατή ενόχληση.

«Πρόσφατες μελέτες δείχνουν πώς οι εφαρμογές ιχνηλάτησης επαφών λόγω COVID-19 εφαρμόστηκαν υποχρεωτικά με επιτυχία σε διάφορες χώρες της Ανατολικής Ασίας, όπως η Κίνα, η Ταϊβάν και η Νότια Κορέα», αναφέρεται στο άρθρο.

«Σε αυτές τις χώρες, οι εφαρμογές αξιολογούσαν το ιστορικό ταξιδιών και την κατάσταση της υγείας του χρήστη, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην παρακολούθηση της μόλυνσης».

Πράγματι, οι συγγραφείς σημειώνουν συγκεκριμένα πώς η μαζική αδιαμφισβήτητη συμμόρφωση με τους περιορισμούς των lockdown λόγω COVID έχει στρώσει το δρόμο για μια περαιτέρω παρεμβατική τυραννία και ότι «οι άνθρωποι μπορεί να είναι πιο έτοιμοι να αποδεχτούν την παρακολούθηση και τους περιορισμούς που σχετίζονται με τα επιτρεπόμενα ατομικά όρια άνθρακα (PCA) για την επίτευξη ενός ασφαλέστερου κλίματος»  ως αποτέλεσμα.

Η αυξανόμενη πολυπλοκότητα των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης θα καθιστά επίσης «δυνατή την εύκολη παρακολούθηση και διαχείριση» των «των ανθρώπινων εκπομπών που σχετίζονται με την τροφή και την κατανάλωση».

Με άλλα λόγια, αν  ο Μεγάλος Αδελφός θεωρεί ότι γίνεται υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος ή οτιδήποτε άλλου θεωρείται «επιβλαβές» για τον πλανήτη, το αποτέλεσμα θα είναι η μείωση των επιτρεπόμενων ατομικών ορίων άνθρακα. Απλώς θα πρέπει να καταναλώνετε τα έντομα και τα σκουλήκια που συνιστώνται από τον ΟΗΕ, και να είστε σίγουροι ότι θα παραμείνετε εντός των επιτρεπόμενων ατομικών ορίων σας.

Αν συναινέσουμε -ξανά - σε σημαντικούς περιορισμούς της ελευθερίας μας στο όνομα της προστασίας της υγείας, πράγμα που απολύτως ισχύει, ο ολοκληρωτισμός που θα έχουμε διευκολύνει δεν θα είναι δικό τους φταίξιμο, αλλά δικό μας. Όπως τονίσαμε προηγουμένως, η ιδέα των «κλιματικών lockdowns» βρίσκεται πλέον για τα καλά στο παράθυρο Overton (Το παράθυρο Overton είναι μια πολιτική θεωρία που περιγράφει πώς μπορεί να αλλάξει η αντίληψη της κοινής γνώμης έτσι ώστε οι ιδέες που κάποτε θεωρούνταν τρελές να γίνονται αποδεκτές μακροπρόθεσμα) · χάρη στα Lockdowns του Covid οι κυβερνήσεις γνωρίζουν ότι μπορούν να εφαρμόσουν  σχεδόν τα πάντα με το πρόσχημα της δημόσιας ασφάλειας.


****

Δείτε και το παρακάτω βίντεο για την συνεργασία μετάξυ των Mastercard και Doconomy:
από oaskhths.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια