Η Ζ. Μακρή στην Φλώρινα: Του χρόνου θα δοθεί η δυνατότητα τροποποίησης της ΕΒΕ όπου απαιτείται (video)

Στην περαιτέρω ενίσχυση των περιφερειακών πανεπιστημίων, όπως και του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Φλώρινα και στα τμήματα στα οποία θα εισαχθούν λιγότεροι φοιτητές, λόγω και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, όπως το τμήμα Γεωπονίας Φλώρινας, αναφέρθηκε η Υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μάκρη κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Φλώρινα.

Όπως είπε η κα. Μακρή “αντιλαμβανόμαστε ότι η ελάχιστη βάση εισαγωγής δημιούργησε κάποιες παρενέργειες, για το λόγο αυτό το Υπουργείο μας του χρόνου θα φροντίσει να δώσει τη δυνατότητα με βάση αυτές τις παρενέργειες να τροποποιηθεί όπου κρίνεται σκόπιμο”.

Αναφερόμενη στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας τόνισε ότι από μαθητές εκπαιδευτικούς και γονείς τηρούνται τα πρωτόκολλα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού υπογραμμίζοντας, ότι σε περίπτωση κρουσμάτων θα κλείνει μόνο του τμήμα και όχι η σχολική μονάδα.

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για την αύξηση των κονδυλίων για το πετρέλαιο θέρμανσης στις σχολικές μονάδες σε ακριτικός περιοχές, όπως η Φλώρινα που ο χειμώνας είναι μακρύς και βαρύς, επεσήμανε πως το Υπουργείο Παιδείας έχει άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και θα το δει το θέμα σημειώνοντας πως “και εμένα η καταγωγή μου είναι από τα Γρεβενά άρα γνωρίζω τις δυσκολίες των μαθητών και των εκπαιδευτικών να κάνουν μάθημα σε παγωμένες αίθουσες”.

 

 

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια