Νέα στοιχεία για την αύξηση της θνησιμότητας στην Ελλάδα: 13.424 παραπάνω θάνατοι σε σχέση με την προηγούμενη 5ετία


Νέα στοιχεία για την αύξηση της ολικής θνησιμότητας στην Ελλάδα έδωσε προ λίγων ημερών στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτό που έχουμε παρατηρήσει εδώ και λίγους μήνες, ότι δηλαδή στην Ελλάδα αυξάνονται διαρκώς οι θάνατοι από όλα τα αίτια. 

Ο διδάκτωρ Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Αρβανίτης, σχολίασε τα νέα στοιχεία με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα σύγκρινε με τα στοιχεία της προηγούμενης πενταετίας. 

Όπως παρατηρεί φέτος έχουν καταγραφεί 13.424 παραπάνω θάνατοι σε σχέση με την πενταετία 2015-2019. 

Η ανάρτηση του 

«Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Τα νεότερα στοιχεία που έβγαλε η ΕΛΣΤΑΤ πριν 5-6 μέρες, επιβεβαιώνουν αυτό που έχουμε διαπιστώσει και αναδείξει εδώ και μήνες.

Εχει ξεκινήσει ένα πρωτοφανές θανατικό στον ελληνικό πληθυσμό, από τα τέλη Φεβρουαρίου, που συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Η σημερινή μας ανάλυση όμως, θα περιέχει περισσότερα στοιχεία από όσα είχα παραθέσει σε προηγούμενες αναλύσεις, για το πρόβλημα αυτό.

Εκτός από την σύγκριση της φετινής ολικής θνησιμότητας του ελληνικού πληθυσμού, με την ολική θνησιμότητα του 2020, όπως τις προηγούμενες φορές, σήμερα θα ασχοληθούμε και με την σύγκριση προς την ολική θνησιμότητα της προηγούμενης 5ετίας, του 2015-2019.

Φυσικά δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε την φετινή ολική θνησιμότητα, προς εκείνη του καθενός έτους αυτής της 5ετίας ξεχωριστά, αλλά αρκεί και μόνο η σύγκριση προς τον Μέσο Ορο της 5ετίας.

Διαβάστε την συνέχεια στο pronews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια