Κοζάνη: Διημερίδα «Από την Κόζιανη στην κλιματικά ουδέτερη Κοζάνη του 2030»

Επιστημονική Διημερίδα με τίτλο «Από την Κόζιανη στην κλιματικά ουδέτερη Κοζάνη του 2030», θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο εορτασμού των ελευθερίων της πόλης, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου.

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Κοβεντάρειο δημοτική βιβλιοθήκη Κοζάνης, ενώ θα μεταδίδεται απευθείας μέσα από το κανάλι του Δήμου Κοζάνης στο YouTube. Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 οι εργασίες με θέμα «Από το χωρίον Κόζιανη στην οργανωμένη πόλη», θα ξεκινήσουν στις 17.30, ενώ Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 από τις 11:30 το πρωί θα διεξαχθεί διαδικτυακή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Η πορεία προς την Κλιματικά Ουδέτερη Κοζάνη του 2030».

Η πρώτη ημέρα φιλοξενεί εισηγήσεις με περιεχόμενο ιστορικό, αναφορικά με τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων, τις ζυμώσεις που οδήγησαν στα Ελευθέρια και τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν έπειτα στην περιοχή.

Η δεύτερη ημέρα επικεντρώνεται  σε  συζητήσεις σχετικά με το μέλλον του Δήμου Κοζάνης και της ευρύτερης περιοχής, που σήμερα βρίσκεται εν μέσω μιας μεγάλης ανατροπής,  τη μετάβαση στη μετά το λιγνίτη εποχή και όσα αυτή συνεπάγεται.

Η Επιστημονική Διημερίδα θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα:

-Ποιες ήταν οι αρετές αλλά και οι συνθήκες που οδήγησαν στην Ελευθερία τους Έλληνες;

-Τι διδάγματα μπορούμε να αντλήσουμε από τον επαναστατικό αγώνα;

-Πώς θα κάνουμε το άλμα προς τα εμπρός, σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον, με τη συμμετοχή όλων;

-Ποιος ήταν άλλοτε ο σωστός ρόλος της διοίκησης, της εκπαίδευσης και των νέων επιστημόνων και ποιος είναι σήμερα, μέσα σε αυτή την συγκυρία;

-Πώς μπορεί να μοιάζει ο κόσμος μας και ποιες προκλήσεις θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε στη νέα εποχή;

-Και πώς διασφαλίζουμε ότι στο μέλλον, η ανάπτυξη θα εξυπηρετεί τους πολίτες και όχι το αντίστροφο;

 

Εορτασμός  για την 109η επέτειο της απελευθέρωσης

Εκδηλώσεις, χωρίς την καθιερωμένη παρέλαση, θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου για την 109η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης της Κοζάνης από τον τουρκικό ζυγό.

Στις 10:30 το πρωί θα τελεστεί Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Στις 11:10 στην κεντρική πλατεία θα ψαλεί Επιμνημόσυνη Δέηση και θα ακολουθήσουν η Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Δ/ντή του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης Χρήστο Κακαβά και κατάθεση στεφάνων.

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια