Κοζάνη: Η 5η γιορτή μελιού “γλύκανε” τους καταναλωτές

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η γιορτή μελιού, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία Κοζάνης. Στην  εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Κοζάνης, το Κέντρο Μελισσοκομίας Δυτικής Μακεδονίας και ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Κοζάνης συμμετείχαν 21 παραγωγοί, εκθέτοντας ένα από τα καλύτερα και ποιοτικότερα προϊόντα της περιοχής, το μέλι και τα προϊόντα της μέλισσας.

Πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να γευτεί διάφορα είδη μελιού, όπως το πευκόμελο, το ανθόμελο, το μέλι βελανιδιάς, καστανιάς και διάφορα προϊόντα που παράγονται από τη μέλισσα, όπως κεραλοιφές, βάμμα πρόπολης, γύρη κ.τ.λ. “Στην περιοχή μας  έχουμε περίπου 500 ενεργούς μελισσοκόμους από τους οποίους οι 50 είναι επαγγελματίες, με τους νέους να πρωτοπορούν.” Η οικονομική στήριξη  από την  πολιτεία θα δώσει κίνητρα στους νέους να ασχοληθούν με κάτι που έχει ανάγκη τόσο η περιοχή μας, όσο και η χώρα, τόνισε ο γραμματέας του Συλλόγου μελισσοκόμων, κ. Σωφρόνης Καραγιαννίδης.

Tέλος, συνάντηση πραγματοποίησε με τον Σύλλογο μελισσοκόμων το πρωί της Κυριακής ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Αμανατίδης, ο οποίος άκουσε  τα προβλήματα των παραγωγών, αλλά και την έκκλησή τους για οικονομική ενίσχυση  από την πολιτεία για να μη χαθεί το επάγγελμα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Αγνή Τσίπου

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια