Τούρκοι: πρωτοπόροι στην διαστρέβλωση της αλήθειας

Η διαστρέβλωση της αλήθειας και τους Διεθνούς Δικαίου έχει αναχθεί σε επιστήμη από την Τουρκία και τους «διπλωμάτες» της, οι οποίοι πιστεύουν πως με αυτόν τον τρόπο θα πετύχουν τους απαράδεκτους σκοπούς τους σε βάρος κυρίως του Ελληνισμού.
 
Η ανακοίνωση 321 του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών της 2ας Οκτωβρίου 2021 είναι χαρακτηριστική της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, ενώ μόνο οι αφελείς ή οι πονηρά σκεπτόμενοι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί δεν βλέπουν το τι επιχειρείται να γίνει.
 
«Ως γνωστόν, η κύρια αιτία της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια είναι οι μαξιμαλιστικές θαλάσσιες επιδιώξεις της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης και οι μονομερείς ενέργειες που αγνοούν τα δικαιώματα της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.  
 
Μαξιμαλιστικές θεωρεί η Τουρκία τις ενέργειες της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης και όχι της Κυπριακής Δημοκρατίας, την άσκηση των δικαιωμάτων τους βάσει του Διεθνούς Διακαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων εντός της οριοθετημένης και διεθνώς αναγνωρισμένης ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.  
 
Ταυτόχρονα η Τουρκία, η οποία από το 1974 κατέχει παράνομα το 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας, χώρας μέλους του ΟΗΕ και της ΕΕ, θεωρεί πως αγνοούνται τα δικαιώματα της ίδιας και του ψευδοκράτους που δημιούργησε και μεθοδικά προσπαθεί να επιβάλει ως οντότητα.  
 
«Ο Πρόεδρος Ερντογάν πρότεινε πέρυσι στην ΕΕ να συγκαλέσει σύνοδο για την Ανατολική Μεσόγειο και η Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου, ο συνιδιοκτήτης του νησιού, προχώρησε σε λεπτομερή πρόταση προς την Ελληνοκυπριακή πλευρά στις 13 Ιουλίου του 2019 σχετικά με τις πηγές υδρογονανθράκων.  
 
Παρά το γεγονός ότι όλες αυτές οι προτάσεις βρίσκονται στο τραπέζι, τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα και η Ελληνοκυπριακή διοίκηση προσπαθούν να εμπλακούν σε μονομερείς και προκλητικές ενέργειες μέσω αύξησης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο» συνεχίζει η ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.  
 
Βλέπουμε ότι η Τουρκία προσπαθεί να σύρει την ΕΕ, την Ελλάδα και την Κύπρο, την οποία δεν αναγνωρίζει ως χώρα, σε έναν διάλογο επί των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων. Η Τουρκία θέλει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την Ελλάδα και την Κύπρο, υπό την κάλυψη της ΕΕ, για να παζαρέψει τα δικαιώματα που δίνει το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας στην Ελλάδα και την Κύπρο, το οποίο η Τουρκία αρνείται να υπογράψει. Δηλαδή θέλει να νομιμοποιήσει την κλοπή των θαλασσίων δικαιωμάτων του Ελληνισμού.  
 
«Επί προσθέτως σχετικά με τις πρόσφατες προσπάθειες της Ελλάδα να παραβιάσει την υφαλοκρηπίδα μας στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση επίσης ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει ερευνητικές δραστηριότητες στις 3 Οκτωβρίου με Ιταλικής ιδιοκτησίας και σημαία Μάλτας πλοίο στην περιοχή, παραβιάζοντας τα δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου και την Τουρκική υφαλοκρηπίδα. Εξάλλου, η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση ανακοίνωσε ότι τον Νοέμβριο θα ξεκινήσει νέα γεώτρηση στα νότια του νησιού.  
 
Όλες αυτές οι μονομερείς ενέργειες αυξάνουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και απειλούν την ειρήνη και την σταθερότητα.  
 
Έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα βήματα κατά αυτά των μονομερών ενεργειών της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης και στο πεδίο και στο τραπέζι. Επίσης, επισημαίνεται προς τις τρίτες χώρες πως δεν θα πρέπει να λάβουν μέρος στις μονομερείς αυτές ενέργειες.  
 
Με αποφασιστικότητα θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα της χώρας μας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο» καταλήγει η ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.  
 
Από που να ξεκινήσει κανείς να αναλύει τα εξωφρενικά και ανυπόστατα λεγόμενα της Τουρκίας, που περιλαμβάνουν και απειλές προς τρίτες χώρες;  
 
Η Τουρκία υποστηρίζει πως η Ελλάδα παραβιάζει την Τουρκική υφαλοκρηπίδα. Που την παραβιάζει; Στα 6 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Κρήτης; Μήπως στην περιοχή του παράλογου και παράνομου μνημονίου που υπέγραψε η Τουρκία με τον υποτακτικό της Σάραζ όταν κυβερνούσε την Λιβύη; Η Ελλάδα έχει οριοθετήσει νόμιμη και σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας ΑΟΖ με την Αίγυπτο, τις συντεταγμένες της οποίας έχει καταθέσει στον ΟΗΕ. Επομένως, ποια χώρα παρανομεί; Μήπως η Τουρκία;  
 
Η Τουρκία επινόησε την νέα καραμέλα περί μονομερών ενεργειών, θέλοντας να ερωτάται από την Ελλάδα και την Κύπρο για οτιδήποτε κάνουν εντός της κυριαρχίας τους. Η Τουρκία επινόησε αυτή την τακτική, ώστε να αποκτήσει λόγο και δικαιώματα σε περιοχές εκτός της δικαιοδοσίας της, με απώτερο σκοπό να κερδίσει κυριαρχία σε περιοχές που κρύβουν πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου.  
 
Για πολλοστή φορά, θα επαναλάβουμε πως η Τουρκία δεν αποτελεί σύγχρονη χώρα του 21 αιώνα. Η Τουρκία δεν αντιλαμβάνεται την έννοια του Διεθνούς Δικαίου. Η Τουρκία αντιλαμβάνεται μόνο τα παζάρια και το δίκαιο του στρατιωτικά ισχυρού. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση της Τουρκίας είναι μάταιη.  
 
Πηγή: Cosmostatus

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια