Πέθανε η Φώφη Γεννηματά

Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα η Φώφη Γεννηματά που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός από τις 12 Οκτωβρίου.
Πέθανε σε ηλικία 57 ετών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ευαγγελισμού πέθανε από ηπατικό σοκ.
Η υγεία της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και λίγο πριν το μεσημέρι άφησε την τελευταία της πνοή.  
 
Από την στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση υπήρξαν μαζικά μηνύματα με συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για το θάνατο της Φώφης.  
 
Το ιατρικό ανακοινωθέν:  
«Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μμ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, απεβίωσε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών.  
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της». 
 
Η Φώφη Γεννηματά μπήκε στον στίβο της πολιτικής φέροντας στις πλάτες της ένα πολύ βαρύ όνομα, εκείνο του Γεωργίου Γεννηματά, ο οποίος υπήρξε ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ’80. Ο πατέρας της έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο τον Απρίλιο του 1995, επτά μόλις μήνες μετά τον θάνατο της συζύγου του και μητέρας της, Κάκιας Βέργου.  
 
«Παλεύαμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Με επτά μήνες διαφορά έφυγαν οι γονείς μου από τη ζωή. Πρώτα η μητέρα μου και μετά ο πατέρας μου. Μόνο αυτό μπορούσε να συμβεί με αυτούς τους ανθρώπους. Ήταν μαζί από δεκατριών χρόνων» έλεγε πριν από ενάμιση χρόνο η Φώφη Γεννηματά.  
 
Το 2008, στα 43 της ήρθε αντιμέτωπη για πρώτη φορά με τον καρκίνο. Κάνοντας τακτικές εξετάσεις λόγω κληρονομικού ιστορικού εντοπίστηκε καρκίνος στον δεξιό μαστό. Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Αμέσως μετά ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη και εισήχθη στο Νοσοκομείο Μεμόριαλ για να ακολουθήσει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.  
 
Η τελευταία περιπέτεια της υγείας της ήταν σύντομη καθώς η ασθένεια ήταν επιθετική μην αφήνοντας στους γιατρούς περιθώρια αντιμετώπισής της. Η Φώφη Γεννηματά αφήνει πίσω της τρία παιδιά.  
 
Διαβάστε:  
 
  
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Ο Θεός να την συγχωρέσει....
Ηταν ένας έντιμος άνθρωπος αν και προσωπικά είχα μεγάλες διαφωνίες στα πολιτικά και εθνικά θέματα μαζί της...
Τα πολιτικά λάθη μερικά εκ των οποίων αγγίζουν ξεκάθαρα τα όρια της προδοσίας δεν είναι αυτήν την ώρα χρόνος για να αναδειχθούν... Θα τα κρίνει η Ιστορία του τόπου μας....
 
Τώρα ήρθε η ώρα να κριθεί από τον Θεό ως άνθρωπος και να της αποδοθούν όπως σε όλους μας όταν έρθει αυτή η ώρα, τα όσα ανέμενε από αυτήν ο Κύριος...

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια