Πούτιν: Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε στην ΕΕ το αέριο που χρειάζεται

Η Ρωσία είναι έτοιμη να διαθέσει το φυσικό αέριο που χρειάζεται η Ευρώπη, αλλά η ενεργειακή κρίση που αντιμετωπίζει η ήπειρος οφείλεται σε λάθος πολιτικές, αντί για έλλειψη προμηθειών, υποστήριξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου είναι «έτοιμος για συζητήσεις σε όποια επιπρόσθετα βήματα» και συναντά τους εταίρους στη μέση του δρόμου, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος σε ενεργειακό συνέδριο στη Μόσχα. Ωστόσο άσκησε κριτική στην Ευρώπη, γιατί, όπως είπε, υιοθέτησε «συστηματικά λάθη» στο ενεργειακό σύστημα και μετά όταν τα πράγματα δεν πήγαν καλά, έριξε αλλού το ανάθεμα.

Ενώ η κρατική Gazprom υλοποιεί όλα τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια που έχει, ένας από τους λόγους της ενεργειακής κρίσης είναι η χαμηλότερη του αναμενόμενου προμήθεια από τη Ρωσία, επισημαίνει το Bloomberg.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι πελάτες έκαναν το λάθος να στηριχθούν σε βραχυπρόθεσμες πηγές αερίου για να γεμίσουν τις αποθήκες τους αντί να στηριχθούν σε μακροπρόθεσμα (ρωσικά) συμβόλαια.

Δεν χρησιμοποιούμε την ενέργεια ως όπλο, δήλωσε ο Πούτιν, υποστηρίζοντας ότι η Gazprom αύξησε τις ποσότητες κατά 10%. Αντίθετα, σημείωσε ότι το αμερικανικό LNG κατευθύνθηκε αντί για την Ευρώπη στην Ασία. source https://greece-salonika.blogspot.com/2021/10/blog-post_14.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια