Είναι καιρός να αρχίσουμε να μιλάμε για τα εθνικά μας συμφέροντα όπως μιλούν οι ...... Τούρκοι. Ακούστε τον Τατάρ....

Νέες προκλητικότατες δηλώσεις, απειλώντας την Ελλάδα και την Κύπρο, έκανε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος συνεχίζει να δρα ως μαριονέτα της Άγκυρας.
 
Με ξένες πλάτες το φερέφωνο της Άγκυρας κάνει τον κονιόρδο, ενώ φτάνει και στο σημείο να εξαπολύσει και απειλές, επειδή λέει… καταπατώνται «τα δικαιώματά μας στη Γαλάζια Πατρίδα, παραβιάζουν το δίκαιο μας και ταυτόχρονα αποτρέπουν την υπεροχή μας στον εναέριο χώρο. Δεν μπορούμε να το δεχτούμε αυτό. Θα αντισταθούμε μέχρι τέλους. Αλλά φυσικά, εμείς, οι Τ/Κ δεν μπορούμε να δώσουμε μόνοι μας έναν τέτοιο αγώνα. Πρέπει πάντα να παλεύουμε σε συνεργασία με τη Δημοκρατία της Τουρκίας. Αυτό κάνουμε, αυτό τον αγώνα δίνουμε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί η Δημοκρατία της Τουρκίας φροντίζει για την ΤΔΒΚ».
 
Άπλωσε χέρι και στο Αιγαίο, «Θάλασσα των Νήσων» κατά τον Τατάρ, λέγοντας ότι «τα νησιά αυτά, που κάποτε μας ανήκαν, οι Έλληνες βρήκαν τρόπο -στο πλαίσιο της Συνθήκης της Λωζάνης- και τα έθεσαν υπό την κυριαρχία τους. Δυστυχώς, παρά τη συνθήκη της Λωζάνης, (τα χωρικά ύδατα) ήταν 3 μίλια, μετά έγιναν 6 μίλια και τώρα μιλούν για 12 μίλια»! 
 
Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων χαρακτήρισε Έλληνες και Ελληνοκύπριους «κακομαθημένους», ενώ μιλά και για «απαράδεκτες αξιώσεις» που… περικυκλώνουν την Τουρκία: «Οι ισχυρισμοί της Ελλάδας και της Ε/Κ Διοίκησης σχετικά με τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας είναι απαράδεκτοι. Δυστυχώς, είναι πολύ κακομαθημένοι … Με άλλα λόγια, λένε, ‘δεν υπάρχουν Τ/Κ στην Κύπρο. Δεν υπάρχει κανένας τουρκικός λαός’. Λες και το νησί εκεί ανήκει στην Ε/Κ Δημοκρατία. Με τις πραγματικά απαράδεκτες αξιώσεις που προέβαλαν για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες, περικυκλώνουν και εμάς και την Τουρκία και αποκλείουν τις διεξόδους μας προς τις μεγάλες θάλασσες σε ολόκληρη τη Μεσόγειο». 
 
Σε ότι αφορά το Κυπριακό, είναι σαφές ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα λύσης που να μην ικανοποιεί την Τουρκία απολύτως. 
 
«Η Τουρκία ήταν πάντα δίπλα μας. Η Τουρκία έχει επίσης κάνει μεγάλες θυσίες. Τους το είπα μπροστά τους κατά τις συναντήσεις της Νέας Υόρκης πρόσφατα. Ο τ/κ λαός έχει κράτος εδώ και 60 χρόνια. Μετά από 60 χρόνια, ο τ/κ λαός δεν θα εγκαταλείψει ποτέ το κράτος του. Ούτε η Δημοκρατία της Τουρκίας το επιτρέπει αυτό. Επομένως, θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Αλλά στο τέλος της ημέρας, φυσικά, θέλουμε μια συνθήκη για την παγκόσμια ειρήνη και για τη σταθερότητα σε αυτήν την περιοχή. Αυτή η συνθήκη περνά από δύο ξεχωριστά κυρίαρχα ισότιμα κράτη που ζουν δίπλα-δίπλα. Αυτή η πολιτική είναι αυτή που είναι τώρα και έτσι θα συνεχιστεί. Αν δεν το δέχονται, ας το σκεφτούν», επεσήμανε ο Τατάρ. 
 
Και θέλησε να εξηγήσει με πλήρη διαστρέβλωση της κατάστασης, γιατί λέει «όχι» στη λύση της ομοσπονδίας, με το θρασύτατο «δεν θα το επιτρέψουμε»: 
 
«Δεν είμαι υπέρ καμίας συμφωνίας πέραν των δύο ξεχωριστών κυρίαρχων ισότιμων κρατών στο νησί της Κύπρου. Υπάρχουν ακόμη ιδέες για την ίδρυση μιας ομοσπονδίας στο νησί, αλλά δεν θα το επιτρέψουμε. Υπήρχαν κάποιοι που σκέφτονταν διαφορετικά από εμένα, υπήρχαν ακόμα μερικοί από τους αντιπάλους μου που μιλούσαν για ομοσπονδία. Αλλά είναι σαφές τί είναι η ομοσπονδία. Και οι Ε/Κ θέλουν ομοσπονδία, αλλά το βιβλίο της ομοσπονδίας έκλεισε για μένα, καθώς σήμαινε τον αφανισμό του τ/κ λαού στην ΕΕ, όπου δεν υπάρχει Τουρκία, και ταυτόχρονα αποχώρηση της Τουρκίας από την Κύπρο, όταν η πλειοψηφία κυβερνά τη μειονότητα. Υπό αυτή την έννοια, δεν υπάρχει πλέον ομοσπονδία, όπως ακριβώς λένε και τα αρμόδια στόματα στην Τουρκία.  
 
Η τουρκική πολιτική αναπτύχθηκε κατά αυτόν τον τρόπο, επειδή πρέπει να υπερασπιστούμε τα δύο ξεχωριστά κράτη στην Κύπρο. Επειδή είχαμε πάντα υπομονή, έχουμε καλές προθέσεις. Στην Κύπρο έχουν προκύψει διάφορα σχέδια σε διάφορες χρονικές στιγμές. Το σχέδιο Ανάν, το τελικό σχέδιο, απορρίφθηκε από τους Έλληνες. Γιατί το απέρριψαν; Επειδή η Κύπρος δεν είδε την Κύπρο ενωμένη. Δεν ήθελε να μοιραστεί τον πλούτο και την εξουσία στην Κύπρο. Αυτό που είχαν πάντα στην καρδιά τους υπάρχει ακόμα και σήμερα. Έβλεπαν την Κύπρο ως ελληνικό νησί. Λένε ακόμα ότι η Κύπρος πρέπει τελικά να γίνει ελληνικό νησί. Διατηρούν την ίδια πολιτική στάση ακόμη και τώρα. Ο δρόμος που ακολουθούμε είναι ο σωστός».
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Νομίζω ότι τα είπε πάρα πολύ ωραία ο Τατάρ....
Ετσι ακριβώς πρέπει να μιλούν και οι δικοί μας πολιτικοί, Ελλαδίτες και Κύπριοι....
Και φυσικά αν αυτός ο Τουρκομογγόλος νομίζει ότι έχει το δικαίωμα να αναφέρεται σε ιστορικά δίκαια της Τουρκίας.... φανταστείτε τι δίκαια έχουμε εμείς οι Ελληνες όχι μόνο σε Κύπρο, Αιγαίο και Μικρά Ασία αλλά σε ολόκληρη την Μεσόγειο (ανατολική και δυτική)....
Οι Τούρκοι στην ευρύτερη περιοχή δεν έχουν κάν χίλια χρόνια ύπαρξης την στιγμή που οι Ελληνες μετράμε δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια..... 
 
Οσο για την Κύπρο πολύ σωστά απέρριψε την ομοσπονδία....
Η μόνη λύση είναι στρατιωτική και περιλαμβάνει απελευθέρωση του Ελληνικού μας νησιού και ΕΝΩΣΗ του με την μάνα Ελλάδα....
Κι έτσι οι Τουρκοκύπριοι θα αποκτήσουν όλα τα πλήρη δικαιώματα ως Ευρωπαίοι πολίτες που έχουν και οι Μουσουλμάνοι της Ελεύθερης Ελληνικής Θράκης....

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια