Σέρβια: Εννέα προτάσεις στο «Αντώνης Τρίτσης»

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση προτάσεων, από τον Δήμο Σερβίων, στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών. Ο Δήμος Σερβίων κατέθεσε έγκαιρα εννέα προτάσεις σε διαφορετικούς άξονες του προγράμματος συνολικού προϋπολογισμού 12.457.290 €.

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν λάβει έγκριση τρεις από τις εννιά προτάσεις με τον συνολικό τους προϋπολογισμό να αγγίζει τα 8.456.327. Συγκεκριμένα έχουν εγκριθεί οι προτάσεις:

-Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος βελτίωσης λειτουργίας των Δικτύων Ύδρευσης και μείωσης των απωλειών πόσιμου νερού του Δήμου Σερβίων 6.383.148€.

-Βελτίωση Δικτύου υφιστάμενων αγροτικών οδών στη Δημοτική Ενότητα Σερβίων 1.899.579€.

-Και το έργο με τίτλο «Ανακαλύπτοντας το Κάστρο των Σερβίων» – Ψηφιακές πολιτιστικές διαδρομές και πλατφόρμα διαχείρισης προορισμού με στόχο τη Δημιουργία προσβάσιμου, πρωτότυπου πολιτιστικού και ιστορικού υλικού από την Επανάσταση του 1821, 248.000€.

Οι υπόλοιπες έξι προτάσεις του Δήμου Σερβίων στο Αντώνης Τρίτσης, είναι:

-Δράσεις εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας στις ενεργοβόρες υποδομές ύδρευσης και φωτοβολταϊκήεγκατάσταση με τη μέθοδο του ενεργειακού συμψηφισμού ενέργειας των εγκαταστάσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης, 882.723€.

-Εξοπλισμός χωριστής συλλογής και μεταφοράς πράσινων βιοαποβλήτων,  281.170€.

-Ψηφιακή αναβάθμιση και μετασχηματισμός του Δήμου Σερβίων, 716.316€

-Ωρίμανση μελετών για τον εκσυγχρονισμό του χώρου της Εμποροπανήγυρης, για την ανάπλαση του Οικισμού

Πλατανορρεύματος και για την αξιοποίηση του Δημοτικού Ακινήτου «Οικία Καφάση», 499.731€.

-Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας, 36.508€.

-Ολοκληρωμένες δράσεις ηλεκτροκίνησης Δήμου Σερβίων 1.510.113€.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Σερβίων, για τα συγκεκριμένα έργα δεν υπήρχε καμία προετοιμασία και όλα μελετήθηκαν σε ελάχιστο χρόνο, αρχής γενομένης από την άνοιξη του 2020, όταν και ανακοινώθηκε το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» από τον τότε Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο.

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια