Κοζάνη: Επίσκεψη Σ. Κωνσταντινίδη στον «νέο» ΑΗΣ Καρδιάς

“Ο ΑΗΣ Καρδιάς όπως τον ξέραμε πράγματι έκλεισε, αφού ολοκληρώθηκε ο κύκλος λειτουργίας του. Όμως, κάτι νέο γεννιέται στη θέση του”. Αυτό ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο Βουλευτής Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης, που επισκέφτηκε τον «νέο» ΑΗΣ Καρδιάς.

Ο κ Κωνσταντινίδης τονίζει παράλληλα, ότι ηλεκτρολέβητες που τροφοδοτούν την τηλεθέρμανση στη μεταβατική περίοδο και αμέσως μετά η συμπαραγωγή θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας, που θα τροφοδοτεί τρεις πόλεις και τα περίχωρά τους, οι λέβητες φυσικού αερίου, ένα Φ/Β πάρκο, ίσως μια αντλησιοταμίευση και μία μονάδα μπαταριών, μπορούν να μετατρέψουν τον παλαιό ατμοηλεκτρικό σταθμό, σε ένα σύγχρονο και μοναδικό για τον πλουραλισμό του ενεργειακό hub, παράδειγμα.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη μπήκε άλλη μια κρίσιμη ψηφίδα στο πολύπλοκο ψηφιδωτό της ενεργειακής και αναπτυξιακής μετάβασης του τόπου. “Θα χρειαστούν και άλλες πολλές. Με ομοψυχία και κοινή προσπάθεια θα μπουν και οι υπόλοιπες, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τα νέα δεδομένα στη δυναμική αυτή διαδικασία”.

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια